دیدبان
در روزهای پایانی ماه شعبان؛

اعمالی که برای ورود به ماه میهمانی خدا باید انجام دهیم

اعمالی که برای ورود به ماه میهمانی خدا باید انجام دهیم

دیدبانارزش ماه شعبان و ورود به ماه پرفیض و برکت رمضان به قدری است که پیامبر اسلام برای پایان شعبان خطبه‌ای و برای آغاز رمضان نیز دعایی داشتند .

خطبه پیامبر اکرم در روز آخر شعبان
سلمان فارسى رحمة الله گفت: « خطبنا رسول الله صلى الله علیه و آله فى آخر یوم من شعبان، فقال یا ایها الناس قد اظلکم شهر عظیم مبارک، شهر فیه لیلة خیر من الف شهر، جعل الله صیامه فریضة و قیام لیله تطوعا، من تقرب فیه بنافلة من الخیر کان کمن ادى فریضة فیما سواه، و هو شهر الصبر، و الصبر ثوابه، الجنه، و شهر المواسات و شهر یزاد فى رزق المؤمن، و شهر اوله رحمة،و اوسطه مغفرة، و آخره عتق من النار، و هو للمؤمن غنم و للمنافق غرم.‏»

سلمان گفت: در روز آخر شعبان پیامبر (ص) براى ما خطبه‏ اى در فضیلت ماه رمضان قرائت و در خطاب خویش به ما فرمود: اى مردم به راستى ماه بزرگ و مبارکى بر سر شما سایه افکنده، ماهى که در او شبى است که از هزار ماه بهتر است، که خداوند روزه‏اش را فرض و واجب نموده و به پا داشتن عبادات شبش را به طور استحباب مقرر فرموده است، کسى که تقرب جوید به خداوند، به انجام نافله خیرى، مثل آن است که در غیر ماه رمضان فریضه‏اى انجام داده باشد و این ماه، ماه صبر است و صبر هم اجر و ثوابش بهشت است.

و ماه روزه، ماه مواسات و برابرى است، ماهى است، که رزق مؤمن در آن زیاد مى‏گردد، ماهى است که اولش رحمت و وسطش مغفرت و آمرزش، آخرش آزادى از آتش جهنم است، این ماه براى مؤمن بهره و منفعت است، براى منافق خسارت و ضرر.


دعای پیامبر اسلام در آغاز ماه مبارک رمضان
صدوق علیه الرحمه در کتاب من لایحضره الفقیه آورده « و کان رسول الله صلى الله علیه و آله اذا اهل هلال شهر رمضان استقبل القبلة و رفع یدیه و قال: « اللهم اهله علینا بالامن و الایمان،و السلامة و الاسلام، و العافیة المجللة و الرزق الواسع، و دفع الاسقام، اللهم ارزقنا صیامه و قیامه و تلاوة القرآن فیه، و سلمه لنا، و تسلمه منا و سلمنا فیه.‏»

پیامبر اسلام هنگامی که هلال رمضان را رؤیت مى‏فرمود، رو به قبله مى‏نمود و دستهاى مبارکش را بلند مى‏کرد و مى‏گفت: پروردگارا این ماه را بر ما نو گردان، به امن و امان و سلامتى و اسلام، و تندرستى شایان تشکر و روزى فراخ و برطرف ساختن دردها و ناملایمات، بار پروردگارا روزى کن ما را روزه و قیام براى عبادت و تلاوت قرآن در این ماه، و او را براى ما سالم و تمام گردان، و او را از ما سالم بدار، و ما را در این ماه سالم و تندرست فرما .

ماه رجب، شعبان و رمضان مبارك هركدام با توجه به اهمتی كه دارند، با فضيلت شمرده می‌شوند و ماه شعبان نيز بعد از ماه مبارك رمضان يكی از بهترين ماه‌های سال و فضيلت در طول سال است.

ماه شعبان به ماه پيامير خدا، حضرت رسول اكرم(ص) اختصاص دارد به همين جهت است كه پيامبر درشان و جايگاه اين ماه می‌فرمايند: شعبان ماه من است هر كس يك روز از اين ماه را روزه بدارد بهشت بر او واجب می‌شود، و در برخی احاديث از شعبان به سيد و سرور ماه‌ها تعبير شده است.

ماه شعبان، ماه استفاده از فضای روحانی و معنوی قبل از ورود به ايام روزه داری ماه رمضان است و برای همين استفاده حداكثری از اين ايام به همه مؤمنان سفارش شده است.

با توجه به قرار گرفتن ايام تولد امام حسين(ع)، امام سجاد(ع) و حضرت مهدی(عج) و حضرت ابوالفضل العباس و حضرت علی اكبر می‌شود گفت که اين ماه به عنوان ماه امامت نيز ناميده می‌شود و پيامبر اكرم(ص) نيز در جايگاه عظمت ماه شعبان می‌فرمايد: ماه شعبان ماهی است كه اعمال انسان‌ها بالا می‌رود در حالی كه مردم از آن غفلت می‌كنند.

گفتنی است روايت داریم كه در هر پنجشنبه ماه شعبان، آسمان‌ها را زينت می‌كنند و در واقع، اين ماه مقدمه و آمادگی برای ورود در درك ماه رمضان است.

روزه ماه شعبان به خصوص در پنجشنبه ماه ثوابی بسيار دارد، روايت شده كه در هر پنجشنبه ماه شعبان آسمان‌ها را زينت می‌كنند، پس ملائكه عرض می‌كنند: خداوندا روزه داران اين روز را بيامرز و دعای آن‌ها مستجاب می‌شود.

پيامبر(ص) در این باره می‌فرمايند: شعبان ماه من است هر كس يك روز از اين ماه را روزه بدارد بهشت بر او واجب می‌شود، و در برخی احاديث از شعبان به سيد و سرور ماه‌ها تعبير شده است.

وی در ادامه سخنان خود در خصوص اعمال ماه شعبان بيان كرد: استغفار كردن، صلوات فرستادن، صدقه دادن و خواندن دعاهای مخصوص كه در مفاتيح وجود دارد در اين ماه بسيار تاكيد شده است.

دعاهای ورود به ماه مبارک رمضان
خواندن دعاهای ورود به ماه مبارک رمضان، (در کتب ادعیه، دعاهای زیادی برای ورود به ماه مبارک رمضان و زمان رویت هلال این ماه وارد شده است) که توجه به متن این دعاها و درخواست هایی که در این دعاها از خداوند تبارک و تعالی می شود، به انسان یک حالت معنوی با نشاطی، برای ورود به این ماه بزرگ را عنایت می کند.
 
حلال نمودن دیگران
قبل از ورود به این ماه که ماه بخشش و استغفار می باشد، بهتر است با بخشیدن دیگرانی که در حق ما ظلم و یا بی مهری روا داشته اند، خود را آماده پذیرایی از بخشش خداوند نماییم. اگر ما نمی توانیم از دیگران بگذریم و آنها را ببخشیم، چگونه از خداوند متعال توقع داریم که او ما را ببخشد.

به همین دلیل یکی از کارهایی که برای ورود به ماه مبارک رمضان باید انجام دهیم، بخشیدن دیگران و پاک نمودن دل از هر گونه کینه و دشمنی با دیگران است .



منبع: خبرنامه دانشجویان ایران

مرتبط‌ها

حضور 3 میلیون افغان در ایران

همسر دلخواه خود را دانلود کنید

دوئل مرگبار دو اراذل محله فلاح برای قدرت نمایی

تصاویر/ شاسی‌ بلند جدید آمریکایی

تصاویر/کاپیتان پرسپولیس باید اخراج می شد

آغاز برخورد با بدپوششی و کشف حجاب در تهران