دیدبان؛ محمدابراهیم رضایی عضو هیئت رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، پیوستن به پالرمو (کنوانسیون مقابله با جرایم سازمانیافته بینالمللی, و «CFT» (مقابله با تأمین مالی تروریسم) بهضرر منافع ملی ایران دانست.
وی گفت: پیوستن و اجرای پالرمو و «CFT» چند تهدید جدی برای منافع ملی ما دارد. با پیوستن به این کنوانسیونها تعریف گروههای تروریستی از اراده ما خارج میشود و بهعهده کشورهای بیگانه گذاشته میشود. در نتیجه ما باید از قوانینی پیروی کنیم که در آن قوانین، تروریسم از سوی آمریکاییها و اروپاییها تعریف شده که حتماً این مسئله مشکلات فراوانی برای ما ایجاد میکند.
وی گفت پس از اجرای این طرح، آمریکاییها به تمام منابع مالی و مراودات اقتصادی ما مسلط میشوند و میدانند چهجاهایی را باید تحریم کنند تا ما ضربه بخوریم، در نتیجه پیوستن به پالرمو و «CFT» یک خدمت اطلاعاتی برای دشمنان ما همچون آمریکاست.
اقای رضایی در پایان تصریح کرد که در شرایط فعلی الحاق به این کنوانسیونها جز خسارت برای کشور چیزی در بر نداشته و سودی عاید ما نمیشود.
FATF واژهای چهار حرفی است که طی ماههای اخیر در محافل سیاسی کشور از آن زیاد نامبرده می شود. می توان گفت FATF یک قرارداد نیست و در قالب یک سازمان بین دولتی تعریف می شود. «گروه ویژه اقدام مالی» (Financial Action Task Force — FATF) در سال 1989 به ابتکار کشورهای عضو گروه «جی 7» شکل گرفت تا بررسیهایی درباره وضعیت قوانین مبارزه با پولشویی در بازارهای مختلف مالی را در سرتاسر جهان انجام دهد و نتیجه آن را در جلسات هر چهار ماه یک بار خود به اطلاع کشورهای عضو برساند تا این کشورها بتوانند ریسک سرمایهگذاری در بازارهای مالی هدف را بررسی و در مورد سرمایهگذارانی که به «کشورهای مشکوک» میروند احتیاط کنند.
نهاد FATF در مورد پولشویی 40 توصیه و در مورد تامین مالی تروریسم 9 توصیه دارد که بر اساس آنها کشورهای مختلف را بررسی و ردهبندی میکند.