دیدبان
نگاهی به:

تاریخچه ترور موساد

تاریخچه ترور موساد

 مهدي بهرامي

شايد "ترور شخصيت" يا همان ترکيبي که در رسانه‌ها و افکار عمومي از آن به عنوان "حذف فيزيکي" ياد مي‌شود، يکي از شيوه‌هاي مرسوم و کاربردي سرويس‌هاي امنيتي و اطلاعاتي براي از پيش‌رو برداشتن مخالفان و کساني باشد که با نقشه‌هاي‌شان عرصه را بر دولت‌ها و گردانندگان اين سرويس‌ها تنگ کرده‌اند. در ميان تمامي دولت‌هاي جهان، رژيم جعلي صهيونيستي يد طولايي در استفاده از اين شيوه براي حذف مخالفان خود دارد و پرونده اين رژيم هر سال قطورتر از سال گذشته مي‌شود. به عبارت بهتر مي‌توان اين‌طور گفت که اين رژيم جعلي با استفاده از همين شيوه زائيده شد و هم‌اکنون نيز حيات خود را مديون همين تفکر شوم است.

[S1]
صهيونيسم شناسان و آشنايان به مسائل سياسي، «فولکا براندوت» را جزو اولين نفراتي مي‌دانند که در سال 1948 به‌دست جوخه‌هاي ترور سازمان موسوم به «جنگجويان آزادي اِشتِرن» به کام مرگ رفت. طومار زندگي اين فرد سوئدي که نماينده دبيرکل وقت سازمان ملل بود به دستور "مناخيم بگين" نخست‌وزير رژيم صهيونيستي پيچيده شد و دليلش هم يک چيز بيشتر نبود: «فولکا از تشکيل جنبش صهيونيست در قلب فلسطين دل خوشي نداشت.» جوخه‌هاي مرگ رژيم صهيونيستي تقريباً از همان سال تلاش کردند هر آن که را همچون فولکا براندوت با خواسته‌هاي‌شان به مقابله برمي‌خيزد، هدف گلوله‌هاي خود قرار داده و از صحنه روزگار حذف کنند اما به فکرشان هم خطور نمي‌کرد ملت فلسطين در مقابل جنايات اشغال‌گرايانه آنها مقاومت جانانه‌اي به منصه ظهور بگذارند و کابوس هر روز و شب آنان شوند.
سران صهيونيست به اين نکته پي برده بودند که حذف تک‌تک مردم فلسطين به هيچ‌وجه امکان‌پذير نيست و حتي در پروژه‌هاي چند ده ساله هم نمي‌توان قوم و ملت ساکن بر يک سرزمين را براي هميشه نابود ساخت پس مي‌بايست چاره‌اي انديشيده شود و اين چاره چيزي نبود جز ترور رهبران شاخص مقاومت فلسطيني که هرکدام سرمنشاء بسياري از فعاليت‌ها و مقاومت‌هاي ضداشغالگري عليه صهيونيسم بودند و جوانان و حاميان زيادي را گرد خويش جمع کرده بودند. جوخه‌هاي رژيم صهيونيستي گمان مي‌بردند با ترور اين افراد هم مي توانند انديشه مقاومت را در نطفه خفه کنند و هم استيلاي خويش را بر مناطق دلخواه خود افزايش دهند. همين نقشه درست در اشغال جنوب لبنان نيز به کار گرفته شد و مقامات صهيونيست براي مقابله با هنرنمايي‌هاي مردان حزب‌الله از شيوه‌ شکست‌خورده خود استفاده کردند که به گواهي تاريخ چيزي جز شکست‌هاي پي‌درپي و نفرت و نفرين عمومي عايدشان نگشت.
تيم‌هاي ويژه ترور سازمان موساد تقريباً هميشه فعال بود و سعي مي‌کرد رهبران مقاومت را در هرکجاي جهان که مي‌تواند به شهادت برساند. از تونس و مصر و سوريه گرفته تا يونان و قبرس:
* ترور ابوحسن سلامه از فرماندهان فلسطيني در 1972
* ترور محمود الهمشري رئيس نيروي 17 فلسطين در 1972
* ترور غسان کنفاني اديب، هنرمند و نويسنده فلسطيني و سخنگوي رسمي جبهه خلق براي آزادي فلسطين در 8 ژوئيه 1972
* ترور موسي ابوزيد از رهبران برجسته فلسطيني در يونان در 11 آريل 1973
* ترور احمد بوشکي نماينده ساف و همچنين عباس بشير در اسلو و قبرس در 20 ژوئيه 1973
* ترور محي‌الدين شريف عضو شاخه نظامي حماس در 28 مارس 1977
* ترور سمير طوقان عضو دفتر آزادي‌بخش فلسطين در قبرس در 15 مارس 1979
* ترور وديع حداد چهره سرشناس عمليات‌هاي انتقام‌جويانه عليه رژيم صهيونيستي در 1980
* ترور نزيه مطر و محمد طه از اعضاي مقاومت فلسطين در آلمان در 16 ژوئن 1982
* ترور جميل عبدالقادر عبدالرب از شخصيت‌هاي بزرگ فلسطيني در يونان در 22 فوريه 1983
* ترور شيخ راغب حرب روحاني خستگي‌ناپذير و رهبر مقاومت جنوب لبنان در 16 فوريه 1984
* ترور خليل الوزير ملقب به ابوجهاد در تونس در 15 آوريل 1988
* ترور صلاح خلف مشهور به ابواياد در تونس در 1991
* ترور سيد عباس موسوي دبيرکل پيشين حزب‌الله لبنان در 16 فوريه 1992
* ترور کمال کحيل از فرماندهان گردان‌هاي قسام در 1 آوريل 1995
* ترور محمود خواجه مسئول شاخه نظامي جنبش جهاد اسلامي در 21 ژوئن 1995
* ترور دکتر فتحي شقاقي نخستين دبيرکل سازمان جهاد اسلامي فلسطين در جزيره مالت در 26 اکتبر 1995
* ترور اسامه الجوابره از فعالان جنبش فتح در 23 ژوئن 2001
* ترور ابوعلي مصطفي رهبر جبهه خلق براي آزادي فلسطين در 2001
* ترور صلاح مصطفي محمد شحاده فرمانده گردان‌هاي عزالدين قسام در 2002
* ترور وليد صبيح از فرماندهان گردان‌هاي شهداي الاقصي در 16 ژوئن 2002
* ترور جهاد العمارين فرمانده گردان‌هاي شهداي الاقصي در 3 ژوئيه 2002
* ترور مروان زلوم فرمانده گردان‌هاي شهداي الاقصي در 22 آوريل 2002
* ترور محمود حسن الزطمه مهندس و فرمانده گردان‌هاي قدس در 10 آوريل 2003
* ترور ياسر طه از فرماندهان گردان‌هاي قسام در 11 ژوئن 2003
* ترور غالب عوالي از فرماندهان حزب‌الله لبنان در 18 ژوئيه 2004
* ترور بلال ابوعشمه و غانم غانم از فرماندهان گردان‌هاي شهداي الاقصي و ايمن برهمه از گردان‌هاي قسام در 21 آوريل 2004
* ترور شيخ احمد ياسين رهبر معنوي حماس در 22 مارس 2004
* ترور دکتر عبدالعزيز علي عبدالحفيظ رنتيسي رهبر و فرمانده جنبش حماس در 16 آوريل 2004
* ترور عماد فائز مغنيه فرمانده نظامي حزب‌الله لبنان در 12 فوريه 2008
* ترور محمود المبحوح فرمانده نظامي حماس در 19 ژانويه 2010
* ترور مهندس يحيي عياش فرمانده شاخه نظامي حماس در 6 ژانويه 1996
 
اينها مشتي از خروار است. در کل مي‌توان گفت رژيم صهيونيستي از هرکدام از اين ترورها هدف خاصي را دنبال مي کرده و مي‌کند. مثلاً ترور شيخ راغب حرب و سيد عباس موسوي دبيرکل حزب‌الله لبنان دقيقاً به منظور نابودي و پايان دادن به کار مقاومت جنوب لبنان و نابودي حزب‌الله انجام شد گرچه برخي از مسئولين وقت صهيونيست هدف از نقشه ربايش يا ترور سيد عباس موسوي را وادار ساختن حزب‌الله به ارائه و مشخص نمودن آمار و سرنوشت "رون آراد" خلبان ناپديد شده صهيونيستي در جنوب لبنان عنوان کردند؛ اما آيا عمليات‌هاي گسترده و بي‌شماري که تاکنون براي ترور دبيرکل فعلي حزب‌الله يعني سيد حسن نصرالله برنامه‌ريزي شده و با هوشمندي تيم حفاظت وي خنثي گشته است را هم مي‌شود به سرنوشت رون آراد ربط داد؟!
ترور شيخ احمد ياسين 68 ساله و دکتر عبدالعزيز رنتيسي نيز به منظور حذف حماس از صحنه سياسي فلسطين صورت گرفت چراکه در آن زمان آريل شارون نخست‌وزير قصاب و خون‌آشام رژيم صهيونيستي مي‌خواست با انجام اين ترورها معادلات گروه‌هاي فلسطيني را که بر سر کنترل نوار غزه پس از خروج و عقب‌نشيني ارتش صهيونيستي به توافق نهايي رسيده بودند، برهم زند و خود دوباره کنترل غزه را برعهده گيرد. البته سرپوش گذاشتن بر فشارها و مشکلات داخلي که خود سران رژيم صهيونيستي گرفتار آن هستند هم مي‌تواند يکي ديگر از اهداف اين ترورها باشد زيرا علاوه بر اينکه اين ترورها براي مقامات صهيون يک افتخار محسوب مي‌شود، فشار رسانه‌ها و افکار عمومي داخلي و بين‌المللي را براي مدت کوتاهي هم که شده از مسائل داخلي مناطق اشغالي دور مي‌سازد.
شکست مفتضحانه ارتش صهيونيستي در دو جنگ 33 روزه با حزب‌الله لبنان و 22 روزه با حماس، مقامات اين رژيم را مجبور کرد تا اين‌بار نيز براي جبران بي‌آبرويي‌هاي خود دست به دو جنايت بزرگ بزنند و به زعم خود انتقام ناکامي‌هاي‌شان را در اين دو جنگ بگيرند. اين دو جنايت و خيره‌سري تنهاوتنها از عهده نيروهاي موساد برمي‌آمد که خشم عمومي جهانيان را به همراه داشت. ترور "عماد فائز مغنيه" فرمانده مجاهد و اسطوره بي‌بديل مقاومت در شامگاه 12 فوريه 2008 در منطقه کفرسوسه دمشق و "محمود مبحوح" فرمانده کارکشته و برجسته حماس در 19 ژانويه 2010 در هتل البستان شهر دبي کشور امارات. 
[S2]
شايد هيچ تروري به اندازه ترور عماد مغنيه‌اي که 25 سال به دنبالش بودند براي موساد هزينه‌بردار نبود و همان‌قدر که اين ترور براي آنان در لحظات اوليه شيرين به‌نظر مي‌رسيد همان‌قدر هم دردسرساز شد و هنوز هم که هنوز است بعد از گذشت 4 سال انعکاس عجيبي داشته و پُرسروصداترين ترور تاريخ لقب گرفته است. ترس از عکس‌العمل و انتقام حزب‌الله از اين ترور امان صهيونيست‌ها بريده است و به‌نحوي آنان را از انجام اين عمل پشيمان کرده که «گدعون ليوي» ستون‌نويس مشهور روزنامه صهيونيستي هاآرتص روز بعد از تشييع جنازه باشکوه مغنيه و سخنراني آتشين سيد حسن نصرالله، در مطلبي تحت عنوان «بازي با آتش» خطاب به مقامات تل‌آويو نوشت: «هرکس عماد مغنيه را ترور کرده با آتش بازي کرده است. تاريخ نشان مي‌دهد که هزار ترور مانند ترور مغنيه نفعي نداشته است. سلسله ترورهاي اسرائيل از علي سلامه و ابوجهاد گرفته تا سيد عباس موسوي و شيخ احمد ياسين و عبدالعزيز الرنتيسي ثابت کرد که تمامي آنها در ابتدا موجي از خوشحالي و پيروزي ايجاد کرده و بلافاصله باعث پشيماني شده است، افزون بر اين جايگزين‌هاي بسياري براي افراد ترور شده يافت شد که چه بسا از اسلاف خود تواناتر بودند.»
در پايان بدنيست نيم‌نگاهي هم به آنچه امروز در رسانه‌هاي جهان تحت عنوان تيم‌ها يا واحدهاي ترور رژيم صهيونيستي شناخته مي‌شود بيندازيم تا با ماهيت اين رژيم سفاک بيش از پيش آشنا شده باشيم:
?ـ "سيرتت متکال" (واحد ستادي)، اين واحد يکي از کارآزموده‌ترين واحدهاي ارتش رژيم صهيونيستي است. نقش اين واحد اساساً رهايي گروگان‌ها و انجام عمليات نظامي پيچيده در ميان صفوف دشمن است. همچنين اين واحد عمليات ترور در خارج از کشور را هم انجام مي‌دهد که ترور ابوجهاد مرد شماره ? وقت جنبش فتح در سال ????در تونس از جمله آنهاست. 
?ـ واحد عرب‌نماها: اين واحد که بخش فعال آن در کرانه باختري به "دوفيدوفان" معروف است و در نوار غزه به آن "سيسمون" اطلاق مي‌شود، به دستور مستقيم مئير داگان رئيس سابق موساد به عنوان يکي از واحدهاي ارتش رژيم صهيونيستي تاسيس شد. يکي از معمول‌ترين روش‌هاي آنها جا زدن خود به عنوان ميوه‌فروش دوره‌گرد است و معمولا بعد از انجام عمليات توسط نيروهاي پليس و ارتش رژيم صهيونيستي پوشش داده مي‌شوند. 
? ـ ايگور: واحد ايگور که در زبان عبري به معناي "هسته" است در سال ???? با هدف ضربه زدن به مبارزان حزب‌الله در جنوب لبنان تشکيل شد. اين واحد به همت شعبه عمليات ارتش رژيم صهيونيستي تشکيل گرديد تا با استفاده از آن آبروي از دست‌رفته ارتش صهيونيستي در مقابل مبارزان حزب‌الله را به آن بازگرداند. پس از عقب‌نشيني ارتش صهيونيستي از جنوب لبنان، عناصري از اين واحد مأمور حفظ امنيت مرز فلسطين اشغالي با لبنان شدند اما در مارس ???? به اين واحد ماموريت حفظ امنيت در مرکز و جنوب کرانه باختري داده شد. يکي از مهمترين عمليات‌هاي اين واحد، به شهادت رساندن " اياد صوالحه" فرمانده شاخه نظامي جنبش جهاد اسلامي فلسطين در شمال کرانه باختري بود. ارتش صهيونيستي اين ترور را يکي از مهمترين افتخارات اين واحد مي‌داند به خصوص اينکه شهيد صوالحه از سوي صهيونيست‌ها به‌دست داشتن در چند ده عمليات در عمق مناطق ???? متهم بود.
?- واحد خاروف: اين واحد در دهه هفتاد ميلادي توسط رحبعام زئيفي تشکيل شد و ماموريت دارد با گشت‌زني در جاده‌هاي منتهي به شهرک‌هاي صهيونيست‌نشين به سوي هر فلسطيني که در اين جادها حرکت کند و آتش بگشايد. اين واحد ارتباط تنگاتنگي با شاباک داشته و بنا به درخواست اين سازمان اقدام به ترور يا ربودن فلسطينيان هم مي‌نمايد.
?- واحد دوخيفات: يکي از واحدهاي زبده ترور صهيونيستي است که در اواسط سال ???? تشکيل شد. اين واحد مأمور جمع‌آوري اطلاعات و بررسي مناطقي است که ارتش صهيونيستي به دنبال انجام عمليات در آن است. 
?ـ واحد يمام: واحدي شبه‌نظامي است که از نظر سلسله مراتب به ژاندارمري رژيم صهيونيستي وابسته است. اين واحد در کنار واحدهاي الياماس، اليماغ والماتيلان چهار واحد اطلاعاتي ـ عملياتي پليس مرزي را تشکيل مي‌دهند.
?- واحد جدعونيم: به طور ويژه در قدس و محيط آن فعاليت کرده و عمليات بازداشت و ربودن فلسطينيان و در صورت نياز قتل آنها را به عهده دارد. اين واحد درسال ???? تأسيس شده و فلسطينيان آن‌را مهمترين واحد انجام ترور، آدم ربايي وحتي بمب‌گذاري عليه خود در قدس مي‌دانند.
?- واحد??دريايي: آخرين عمليات اين واحد حمله به ناوگان آزادي و به خاک‌وخون کشيدن سرنشينان آن بود. به گفته کارشناسان با وجود آنکه نام اين واحد ارتباط تنگاتنگي به انجام عمليات در آب دارد اما اين واحد تا کنون ده‌ها عمليات ترور و آدم‌ربايي را در خشکي نيز انجام داده است.
?- واحد ضداطلاعات نظامي: سازمان ضداطلاعات نظامي ارتش صهيونيستي موسوم به امان واحدهاي ويژه‌اي را دراختيار دارد که دست به عمليات شناسايي و شنود عليه مؤسسات و شخصيت‌هاي خاصي مي‌زنند.
 

مرتبط‌ها

حضور 3 میلیون افغان در ایران

همسر دلخواه خود را دانلود کنید

دوئل مرگبار دو اراذل محله فلاح برای قدرت نمایی

تصاویر/ شاسی‌ بلند جدید آمریکایی

تصاویر/کاپیتان پرسپولیس باید اخراج می شد

آغاز برخورد با بدپوششی و کشف حجاب در تهران