دیدبان

شناسنامه ندارند، یارانه نمی گیرند

شناسنامه ندارند، یارانه نمی گیرند

منطقه کویر، دهستان رمشک با جمعیت بیش از ۱۵ هزار نفر از توابع بخش چاه دادخدا شهرستان قلعه گنج یکی از این نقاط محروم است که باید برای رفع مشکلات آن چاره‌ای اندیشید.

با حضور در روستاهای گارو، زیارت گیاهان، ده بالا، دورگاه، لنگرو، ون چاک و چندین روستای دیگر واقعیت‌هایی را مشاهده کردیم که لازم شد با مطرح کردن آن مسئولان را در جریان قرار دهیم. نبود امکانات بهداشتی، فضاهای آموزشی مناسب، امکانات رفاهی، ورزشی، فرهنگی و حتی بی‌شناسنامه بودن بعضی از مردم این دهستان و ده‌ها معضل دیگر مردم این دیار را رنج می‌دهد.

"محمد رمشکی”، دهیار رمشک،گفت:‌ در این دولت خدمات ارزنده‌ای انجام شده است و احداث مسکن روستایی از جمله این فعالیت‌ها بوده، ولی با این اوصاف فقط ۳۰ درصد مردم دهستان رمشک دارای مسکن هستند و مابقی در مسکن‌های غیراستاندارد زندگی می‌کنند و البته بعضی‌ها هنوز در کپر.

وی افزود: در بحث آب اشامیدنی فقط مرکز دهستان از آب آشامیدنی لوله‌کشی بهره‌مند است و سایر مردم دهستان رمشک از آب‌های غیربهداشتی استفاده می‌کنند.

دهیار رمشک، نبود اشتغال، فضاهای ورزشی، فرهنگی و کمبود شدید فضای آموزشی را از جمله مهم‌ترین مشکلات دهستان اعلام کرد.

"خدابخش در زهی”، عضو شورای اسلامی بخش چاه دادخدا گفت: اجرایی نشدن برخی قول‌هایی که به مردم داده می‌شود، از جمله احداث بازارچه پیله‌وری که می‌تواند نقش موثری در اشتغال‌زایی داشته باشد از نمونه وعده‌هایی است که تاکنون اقدامی برای احداث آن انجام نشده است.

این عضو شورای اسلامی بخش چاه دادخدا ادامه داد: تعدادی از مردم دهستان رمشک فاقد شناسنامه هستند و با توجه به مشکلاتی که در گذشته وجود داشت و شرایط موجود به آنها اجازه نداد که جهت صدور شناسنامه اقدام کنند، امروز شاهد آن هستیم که تعداد قابل توجهی در این دهستان از همه خدمات دولت از جمله دریافت یارانه محروم هستند، لذا باید در این رابطه فکر اساسی شود تا این مشکل مرتفع شود.

یکی از فرهنگیان رمشک نیز گفت: نبود فضاهای آموزشی مناسب، کمبود صندلی و … موجب شده است که تعداد زیادی از دانش‌آموزان در مدارس ثبت نام نشوند، و مکان‌های آموزشی موجود هم فرسوده بوده و امکانات مناسبی ندارد که این باعث شده تا تحصیل برای دانش آموزان منطقه بسیار سخت باشد.

این فرهنگی دهستان رمشک افزود: نبود دبیرستان و پیش دانشگاهی موجب شده تا اکثریت دانش آموزان از ادامه تحصیل بازبمانند و این یک معضل بزرگ در رمشک است.

یکی دیگر از مشکلات مردم دهستان رمشک علی رغم امکانات کمی که دارند و استفاده زیادی از برق ندارند، صدور قبض‌های صادره بالای ۲۰۰ هزار تا ۴۰۰ هزار تومان است که از سوی اداره برق صادر شده و مردم این منطقه را کلافه کرده است.

مردم و مسوولان دهستان رمشک معتقدند که مامورین اداره برق این آمار و ارقام میزان مصرف را بدون قرائت کنتور اعلام کرده‌اند که مسوولان اداره برق منطقه باید در این رابطه پاسخگو باشند.

یکی از نکات جالب که خبرنگار ایسنا در این راستا مشاهده کرد این بود که اکثر قبوض مصرف در دهستان رمشک بالای ۲۰۰ هزار تومان بوده و این در حالیست که فقط مصرف آنها از انرژی برق یک لامپ و یا نهایتا یخچال است.

"فلاحی” سرپرست فرمانداری قلعه گنج در این راستا به خبرنگار ایسنا گفت: دلیل صدور قبض‌های این چنینی به خاطر تعرفه‌های بالاست و باید این موضوع از سوی متولیان امر مورد تجدیدنظر قرار گیرد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که آیا مامورین اداره برق کنتورهای مردم را قرائت می‌کنند یا خیر؟ گفت: شاید این موضوع که آنان بدون قرائت کنتور قبض صادر می‌کنند، صحت داشته باشد که باید این مهم به طور جد پیگیری شود.

فلاحی در رابطه با مشکلات ذکر شده در دهستان رمشک گفت: در این دولت خدمات زیادی به مردم شده است که احداث مسکن روستایی، ایجاد فضاهای آموزشی، ایجاد راه‌های ارتباطی و … از جمله این خدمات بوده است.

وی هم‌چنین در مورد اجرا نشدن احداث بازارچه پیله‌وری در دهستان رمشک گفت: نبود راه ارتباطی مناسب و عدم استقبال مردم موجب شده تا این طرح اجرایی نشود.

وی افزود: با احداث محور رمشک – کتیچ – فنوج که دو میلیارد تومان اعتبار دارد و در آینده‌ای نزدیک به اتمام می‌رسد، بازار پیله‌وری دهستان رمشک هم احداث خواهد شد.

سرپرست فرمانداری قلعه گنج در مورد توقف احداث واحدهای مسکن روستایی گفت: متاسفانه نبود اعتبارات دولتی موجب شده تا شاهد عدم ساخت و ساز واحدهای مسکن روستایی باشیم.

وی تصریح کرد: درصد زیادی از مردم شهرستان قلعه گنج در واحدهای فرسوده، کپری و غیراستاندارد زندگی می‌کنند.

سرپرست فرمانداری قلعه گنج در پاسخ به سوالی  مبنی بر این‌که چند درصد مردم شهرستان از آب آشامیدنی غیربهداشتی استفاده می‌کنند، گفت: تنها ۳۰ درصد مردم از آب آشامیدنی سالم بهره‌مند هستند و ۷۰ درصد مابقی از آب آشامیدنی غیربهداشتی استفاده می‌کنند.

وی در مورد کمبود فضاهای آموزشی و عدم ثبت نام بعضی دانش آموزان گفت: این غیرقابل قبول است که به دلیل نبود فضای آموزشی، دانش‌آموزان از تحصیل محروم شوند، کمبود فضای آموزشی در رمشک وجود دارد ولی باید همه ثبت نام کرده و ادامه تحصیل دهند، حتی در همان مدارس کپری باید این کار انجام شود.

سرپرست فرمانداری قلعه گنج، وجود خاک حاصلخیز برای کشاورزی، سرمایه‌گذاری و پرورش دام، شتر، راه‌اندازی صنایع تبدیلی و… را از جمله فرصت‌های سرمایه‌گذاری در این منطقه اعلام کرد و افزود: دولت با تمام توان از سرمایه‌گذاران حمایت خواهد کرد.

اما آنچه که در این مناطق هر بیننده‌ای را به تامل وامی‌دارد، این است که مردمی که وفاداری خود را به نظام اسلامی نشان داده‌اند، چرا باید این چنین محروم باشند.

امید می رود تا متولیان امر با توجه بیشتر اوضاع این منطقه را سامان بخشند، چراکه مردم این منطقه از آبی استفاده می‌کنند که بعضاً از رودخانه‌های فصلی است و جز لجن چیز دیگری ندارد، از سوی دیگر چشمان به گود نشسته کودکان این منطقه، سوء تغذیه شدید آنها را نشان می‌دهد.

منطقه کویر، دهستان رمشک با جمعیتی بالغ بر ۱۵ هزار نفر از توابع بخش چاه دادخدا شهرستان قلعه گنج در فاصله بیش از ۷۰۰ کیلومتری مرکز استان کرمان قرار دارد که وجود مسافت طولانی تا مرکز استان و بی‌توجهی‌ها عامل اصلی فقر در این منطقه است.

مرتبط‌ها

حضور 3 میلیون افغان در ایران

همسر دلخواه خود را دانلود کنید

دوئل مرگبار دو اراذل محله فلاح برای قدرت نمایی

تصاویر/ شاسی‌ بلند جدید آمریکایی

تصاویر/کاپیتان پرسپولیس باید اخراج می شد

آغاز برخورد با بدپوششی و کشف حجاب در تهران