دیدبان

پاییزهای پر سروصدای احمدی نژاد

پاییزهای پر سروصدای احمدی نژاد

از پروسه تصویب و اجرای هدفمندی یارانه ها گرفته تا مهمترین و پرحاشیه ترین جابجایی های دولت نهم پاییزهای پرسرو صدایی را در هشت سال گذشته برای دو دولت احمدی نژاد رقم زده است. محمود احمدی نژاد خود متولد آبان است و پاییز امسال آخرین پاییز دولتش است. با جابجایی هایی كه او اخیرا در دولتش انجام داد و خود گفت كه این جابجایی ها هدفمند است، باز در دولتش به قاعده همیشگی در فصل پاییز رفتار كرد.


 به گزارش نیمروز به نقل از مجله مهر، آذرماه سال 83 هنگامی كه رئیس جمهور وقت كشور، دیرتر از موعد مقرر به همایش روز دانشجو در دانشگاه تهران رسید از باران پاییزی صحبت كرد كه امور كلان شهر تهران را مختل می كند  وترافیك سنگینی را بر خیابان ها حاكم می سازد، آن روزها محمود احمدی نژاد كه مدیریت شهری تهران را برعهده داشت به خاتمی كنایه زد كه از خط ویژه تردد نكرده و تازه متوجه معضل ترافیك شده و كاش محل اقامت خود را از سعدآباد به مكانی بین مردم منتقل كند. این در واقع آغاز پاییز‌های پرحاشیه برای كسی بود كه قرار بود سالی پس از آن، هشت سال مدیریت اجرایی كشور را برعهده بگیرد.

 

 پاییز 84 برای دولت احمدی نژاد در شرایطی شروع شد كه هنوز چهار وزارتخانه اش خالی بود. شهریورماه دولت مجموعه ای از گزینه های كم نام و نشان را به مجلس معرفی كرده بود و مجلس به گزینه های پیشنهادی دولت برای وزارتخانه های نفت، آموزش و پرورش، رفاه و تامین اجتماعی و بالاخره تعاون رای نداده بود. احمدی نژاد وزیران جدیدش را آبان ماه سال 84 بار دیگر به مجلس معرفی كرد. صادق محصولی گزینه وزارت نفت شد و در داخل مجلس چنان فضایی علیه او و ثروتش شكل گرفت كه كار اصلا به جلسه رای اعتماد نرسید. او استعفا داد.

 

سه وزیر دیگر او یعنی "محمود فرشیدی" برای تصدی وزارت آموزش و پرورش، "پرویز كاظمی" برای تصدی وزارت رفاه و تامین اجتماعی و "محمد ناظمی اردكانی" برای تصدی وزارت تعاون  از مجلس رای گرفتند. احمدی نژاد در جلسه مجلس حضور پیدا كرد و  از همجمه هایی كه در دوماه گذشته علیه دولتش وارد شده بود انتقاد كرد و گفت كه گفته اند « كه وزیر شما صحبت كرد و اقتصاد كشور دارد متلاشی می‌شود. من سوال كردم این چه اقتصادی است كه با هزینه بیش از دو هزار میلیارد تومان و 400 میلیارد دلار طی۱۶سال گذشته با صحبت یك وزیر بار متلاشی می‌شود. او ادامه داد كه « باید این اقتصاد را درست كنیم

 

 

پاییزهای پر سروصدای احمدی نژاد

 

 

پاییز 85 دولت احمدی نژاد اولین گام ها را برای توزیع سهام عدالت برداشت. گامی كه هنوز مشخص نیست دقیقا كجا گذاشته و سرنوشت سود این سهام ها به ناكجا آباد ختم شده است. هنوز یكسال از عمر دولت نهم نگذشته بود كه به علت گرانی ها پای اسكندری وزیر جهاد كشاورزی به استیضاح باز شد و این اولین استیضاح در دولت نهم بود.

 

نمونه معتدل تر آن شوخی هایی كه اسفند سال 90 محمود احمدی نژاد در جریان سوال از رئیس جمهور با مجلس كرد، در جلسه دفاع از وزیر جهاد كشاورزی هم با مجلس هفتم انجام داد و گفت كه :«بعضی از دوستان بحث قیمتها را به حساب وزیر كشاورزی مطرح كردند. این نیست.


اولاً آن نوسانات قیمت واقعاً نیست. حالا من  می خواستم با آقای حداد یك شوخی هم بكنم، بگویم آقای حداد اگر می خواهید خانة سازمانی برای نمایندگان بگیرید، طرفهای ما بگیرید. بالاخره طرفهای ما قیمتها یك مقدار ارزان تر است».پیش از این اتفاق اما در اولین روزهای پاییز سال 85 پرویز كاظمی وزیر رفاه و تعاون دولت از كار بركنار شده بود و اولین تغییرات دولت آغاز شده بود. انگار كه ناف این دولت را با تغییر بریده باشند.

 

قبل تر ناظمی اردكانی وزیر تعاون دولت بركنار شده و 14 آبان آن سال احمدی نژاد برای گرفتن رای اعتماد برای محمد عباسی به مجلس رفته بود. وجه مشترك پاییز 85 با پاییز 91 برای دولت، نامه ای بود كه محمود احمدی نژاد برای ملت آمریكا نوشت و با دعای فرج آغازش كرد. مثل همین پیامی كه اخیرا در تسلیت  كودكان كشته شده در حادثه تیراندازی مدرسه ساندی هوك نوشته و با دعای فرج آغازش كرده است.

 

پاییزهای پر سروصدای احمدی نژاد

 

پاییز 86 باز با چند تغییر همراه بود. اصلی ترینش اما نه در بدنه دولت كه در سطح تیم مذاكراه هسته ای بود. محمود احمدی نژاد با استعفای علی لاریجانی از سمت دبیری شورای عالی امنیت ملی موافقت كرد و سعید جلیلی سكاندار مذاكرات هسته‌ای كشور شد. بماند آنكه این پاییز هم باز به دو تغییر در بدنه دولت گره خورده بود.

 

رئیس جمهور 23 آبان 86 بار دیگر در مجلس حضور پیدا كرد تا از وزیران جدید نفت و صنایع و معادن كه به مجلس معرفی كرده بود دفاع كند. علی اكبر محرابیان وزیر صنایع دولت شد و غلامحسین نوذری وزیر نفتش.

 

 پاییزهای پر سروصدای احمدی نژاد

 

پاییز 87 مجلس هشتم روی كار آمده بود. علی لاریجانی رئیس مجلس شده بود و در قالب همایش سی سال قانونگذاری اكبر هاشمی رفسنجانی، علی اكبر ناطق نوری، محمود هاشمی شاهرودی،، احمد جنتی ، مهدی كروبی، غلامعلی حداد عادل، محمود احمدی نژاد،  و بسیاری از مسئولان نظام را گرد آورده بود. باز دولت یك تغییر را در این پاییز شاهد بود. تغییری كه به دست خود نبود و این بار مجلس هشتم با استیضاح مرحوم عوضعلی كردان وزیر كشور دولت نهم، این تغییر را به دولت تحمیل كرد.

 

محمود احمدی نژاد در اعتراض به این تصمیم مجلس اعلام كرد كه برای دفاع از وزیرش در مجلس حضور پیدا نمی كند و نكرد. آن روزها قطعنامه های شورای امنیت علیه ایران صادر شده بود و محمود احمدی نژاد در واكنش به این قطعنامه ها آن جمله معروفش را در خوزستان به زبان آورد كه «آنقدر قطعنامه بدهید تا قطعنامه دانتان پاره شود. این ها كاغذ پاره است و اعتبار، اثر و مشروعیتی ندارد...» دولت خود را برای انتخابات ریاست جمهوری سال بعد آماده می كرد.

 

پاییزهای پر سروصدای احمدی نژاد

 

پاییز 88 مجلسی مشغول بررسی لایحه هدفمندی یارانه ها بود. لایحه ای كه آن روزها از آن به عنوان جراحی بزرگ اقتصاد كشور یاد می كردند. اما در ماده 13 لایحه دولت و مجلس به مشكل برخوردند. ماده 13 محل واریز درآمدهای ناشی از هدفمندی یارانه ها را تعیین می كرد. كمیسیون ویژه مجلس برخلاف نظر دولت صندوقی را به حساب نزد خزانه داری كل كشور برای این منظور تعیین كرد.

 

این رویكرد باعث شد كه محمود احمدی نژاد سرزده به مجلس برود و مجلس را تهدید به بازپس گیری لایحه هدفمندی یارانه ها بكند. او گفت «چون می بینیم كه در حال حركت به سمت دره هستیم، مجبوریم نامه استرداد لایحه را تقدیم كنیم».

 

پاییزهای پر سروصدای احمدی نژاد

 

پاییز 89 گذشته از موضوع وقف اموال دانشگاه آزاد در مجلس و صدور احكام متهمان نیروی انتظامی در پرونده كهریزك یك اتفاق غیرمنتظره دیگر در دولت رخ می دهد. منوچهر متكی وزیر خارجه دولت نهم و دهم كه به سنگال سفر كرده بود، در همانجا خبردار می شود كه از كار بركنار شده است و در هیبت یك توریست به كشور بازمی گردد.

 

اتفاقی كه گلایه های زیادی را به سمت دولت سوق داد كه بركناری چنین در دولت دیگر چه صیغه ای است؟ 28 آذر محمود احمدی نژاد در یك برنامه تلویزیونی از اجرای هدفمندی یارانه ها و واریز 40 هزارتومن ها به حساب مردم خبر می دهد و می گوید:  با اجرای قانون هدفمندی یارانه ها با محاسباتی كه ما انجام داده ایم از همان روز اول وضع شش دهك جامعه به لطف خدا بهتر می شود...

 

پاییزهای پر سروصدای احمدی نژاد

 

پاییز 90 در حالی برای دولت شروع شد كه محمود رضا خاوری مدیرعامل بانك ملی به خاطر رو شدن اختلاس سه هزار میلیاردی در سیستم بانك كشور به كانادا گریخته بود. شمس الدین حسینی وزیر اقتصاد دولت به مجلس رفت تا از خود دفاع كند. او با دفاع علی لاریجانی از استیضاح جست و به دولت برگشت.

 

سكه و دلار افسار گسیخته است. ماجرای كابینه و خط قرمزهایش در همین پاییز گل كرد. محمود احمدی نژاد پس از بازداشت برخی اعضای دولت گفته بود كه كابینه خط قرمزی است كه اگر بخواهند به آن دست انداز كنند دیگر من باید وظیفه قانونی خود را انجام دهم.

 

اتفاقی كه در پاییز 91 وقتی از نیویورك برگشت و علی اكبر جوانفكر مشاور مطبوعاتی اش را در بازداشت دید به صحنه عمل هم رسید. او درخواست بازدید از زندان اوین را كرد و دستگاه قضا این درخواست را رد كرد.رد و بدل نامه هایی بین او و آیت الله صادق آملی لاریجانی كم حاشیه ساز نبود.

 

آخرین پاییز دولت احمدی نژاد نیز به بركناری تقی پور وزیر ارتباطات و انتصاب مشایی به رئیس دبیرخانه جنبش غیرمتعهدها گره خورد. حسن موسوی از سازمان میراث فرهنگی به دفتر رئیس جمهور رفت و محمد شریف ملك زاده به سازمان میراث فرهنگی. محمود احمدی نژاد در حاشیه جلسه هیات دولت گفت كه این تغییرات هدفمند است.  


پاییزهای پر سروصدای احمدی نژاد

مرتبط‌ها

حضور 3 میلیون افغان در ایران

همسر دلخواه خود را دانلود کنید

دوئل مرگبار دو اراذل محله فلاح برای قدرت نمایی

تصاویر/ شاسی‌ بلند جدید آمریکایی

تصاویر/کاپیتان پرسپولیس باید اخراج می شد

آغاز برخورد با بدپوششی و کشف حجاب در تهران