دیدبان

هشدار نسبت به تربیت پرستار فله ای

هشدار نسبت به تربیت پرستار فله ای

به گزارش دیدبان به نقل از جهان ، محمد شریفی مقدم در واکنش به اظهارات یکی از معاونان وزیر بهداشت که عنوان داشته به دنبال احیا کاردانی پرستاری و تربیت کمک پرستار هستیم، به مهر گفت: کاردانی پرستاری زمانی در دانشگاههای کشور ایجاد شد که در دوران انقلاب فرهنگی به سر می بردیم و شرایط جنگ و دفاع مقدس حاکم بود و نیاز داشتیم که کمبود کادر پرستاری را سریع جبران کنیم. اما حالا بعد از گذشت ۳۰ سال از آن زمان، و در شرایطی که بیش از ۱۸۰ دانشکده پرستاری داریم، نیاز کشور به داشتن فارغ التحصیلان کارشناسی پرستاری مشهود است که بتوانند بر اساس علم روز پرستاری و بر اساس استانداردهای جهانی، به ارائه مراقبت های پرستاری بپردازند.
وی با انتقاد از تفکری که می خواهد کمبود نیروی پرستاری را از طریق احیا کاردانی پرستاری و کمک پرستار تامین کند، اظهارداشت: متاسفانه دوستان به جای آسیب شناسی کمبود کادر پرستاری، می خواهند با فارغ التحصیل کردن نیروها، کادر پرستاری را افزایش دهند.
دبیرکل خانه پرستار با عنوان این مطلب که دنیا به سمت تربیت پرستار تخصصی می رود، افزود: در حال حاضر، دنیا به سمت استفاده از پرستاران کارشناس و دارای مدرک PHD گرایش پیدا کرده و مقوله ای به نام کاردانی پرستاری، جوابگوی مراقبتهای درمانی نیست.
شریفی مقدم در ادامه با انتقاد از بروز تفکرات خزنده و خطرناکی که سلامت مردم را تهدید می کند، گفت: احیا کاردانی پرستاری و تربیت کمک پرستار و همچنین سپردن تربیت پرستار به بخش خصوصی، از جمله تصمیمات غیرکارشناسی و غیرمنطقی هستند که به نظام سلامت آسیب می زند.
وی افزود: چگونه می توان با پیچیدگی هایی که در بحث مراقبتهای پرستاری و تخصصی شدن علم پزشکی وجود دارد، نسبت به نبود پرستار تخصصی بی توجه بود و به تربیت و آموزش پرستار کاردان اکتفا کرد. در حالی که سیستم پزشکی دنیا از بحث تخصصی عبور کرده و به سمت فوق تخصصی پیش می رود، لازم است که پرستاران نیز در همین سطح آموزش ببینند تا بتوانند در مراقبتهای پرستاری، خدمات لازم را به بیماران و مردم ارائه دهند.
عضو شورای عالی نظام پرستاری با انتقاد از تنزل دادن جایگاه پرستاری در سطح دیپلم و کاردانی در کشور، اظهارداشت: متاسفانه تفکر پزشک سالارانه حاکم بر وزارت بهداشت، باعث شده تا جایگاه پرستاری کمتر مورد توجه قرار گیرد و در نتیجه آن، شاهد ترک شغل، مهاجرت و تغییر شغل پرستاری هستیم.
شریفی مقدم گفت: متاسفانه تفکر پزشک سالارانه می خواهد پرستار "غیر حرفه ای" و "بله قربان گو" و "فله ای" تربیت کند و از این طریق به دنبال استثمار پرستاری هستند.
دبیرکل خانه پرستار، تفاوت ۳۰۰ برابری در پرداخت های پزشک و پرستار را ناشی از همین تفکر پزشک سالارانه دانست و افزود: این تفاوت پرداخت در کشورهای پیشرفته دنیا، بین ۲ تا ۳ برابر است. در حالی که پرداختی های ما، تبعیض آمیز است و باعث بی انگیزه شدن پرستاران می شود.

مرتبط‌ها

حضور 3 میلیون افغان در ایران

همسر دلخواه خود را دانلود کنید

دوئل مرگبار دو اراذل محله فلاح برای قدرت نمایی

تصاویر/ شاسی‌ بلند جدید آمریکایی

تصاویر/کاپیتان پرسپولیس باید اخراج می شد

آغاز برخورد با بدپوششی و کشف حجاب در تهران