دیدبان

شرط اصلی برآورده شدن حاجات

شرط اصلی برآورده شدن حاجات

به گزارش دیدبان به نقل از تسنیم ، حجت‌الاسلام والمسلمین علی نظری منفرد، استاد حوزه علمیه قم در مراسم دعای توسل مسجد مقدس جمکران با بیان این‌که هر انسانی خواهان زندگی خوب است، گفت: هر فردی به دنبال رفاه، امنیت، سلامت جسم و روح، نداشتن ناراحتی و تأمین هزینه‌ها است. به طور کلی زندگی خوب در این دنیا تأمین امور مادی، نداشتن مشکلات و شادابی روح و جسم بوده و افراد برای داشتن آن‌ها شبانه و روز تلاش می‌کنند؛ اسلام نیز برای داشتن زندگی بدون دغدغه و استرس رهنمودهای را بیان کرده است.
استاد حوزه علمیه قم با بیان این‌که اسلام برای لحظه به لحظه زندگی افراد برنامه قرار داده است، بیان داشت: حرکت در برنامه‌های شرع سبب رسیدن فرد به خواسته‌های دنیوی و اخروی می‌شود.
وی یادآور شد: البته باید توجه داشت که در این دنیا فرد به آسودگی مطلق نخواهد رسید بلکه آسودگی نسبی را می‌تواند برای خود فراهم کند، آسودگی مطلق تنها در بهشت بوده و فرد در آن‌جا بدون استرس و اضطراب زندگی می‌کند. بدون شک این دنیا دارای تزاحم و تضادها است، از این‌رو افراد به آسودگی مطلق نخواهند رسید، خدا می‌فرماید «عمر سبب فرسودگی فرد می‌شود».
وی تصریح کرد: این دنیا مشکلات خود را دارد و تنها در بهشت فرد به جاودانگی و پیر نبودن می‌رسد، امام علی(علیه السلام) می‌فرمایند «دنیا خانه‌ای است که آن را در بلاها و سختی‌ها پیچیده‌اند».
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به روایتی از امام رضا(علیه السلام) به بیان رهنمودهایی برای نداشتن مشکلات در زندگی پرداخت و گفت: امام (علیه السلام) می‌فرمایند «در زندگی به خدا گمان خوب داشته باشید»، متأسفانه افراد وقتی به مشکلی بر می‌خورند نخست به خدا بدگمان شده و سو ظن پیدا می‌کنند. باید توجه داشت که هیچ چیزی در دنیا بدون علت و دلیل نیست؛ اعتقاد و ایمان به ناظر عالم قادر فیاض و توانمند بودن علی الاطلاق خدا، سبب خوش بینی فرد به خالق متعال می‌شود؛ خداوند متعال صدای تمام موجودات عالم در دریاها، خشکی‌ها و آسمان‌ها را می‌شنوند.
حجت‌الاسلام والمسلمین نظری منفرد با بیان این‌که علم خدا نامحدود است، بیان داشت: قرآن می‌فرماید «خدا از خود انسان به انسان نزدیک‌تر است».
وی تأکید کرد: خدا نسبت به بندگان خود محبت داشته و از هیچ تلاشی برای حل مشکلات آن‌ها دریغ نکرده و بخل نمی‌ورزد؛ خدا حتی کفار را دوست دارد؛ چرا که اگر دوست نداشت برای آن‌ها پیامبری نمی‌فرستاد. خدا ارحم الراحمین بوده و دوست ندارد بندگان خود را گرفتار عذاب و آتش کند؛ حتی گناهکاران نیز نباید از رحمت الهی ناامید شوند.
وی ادامه داد: البته باید توجه داشت که خدا براساس مصلحت خود افراد را گرفتار مشکلات می‌کند؛ حتی گاهی رفع مشکل به مصلحت انسان نیست؛ فرد باید در زندگی دعا کند «خدایا هر چه مصلحت است برای ما قرار ده». فرد باید نسبت به خدا حسن ظن داشته و بداند که گاهی برآورده شدن حاجات به مصلحت او نیست؛ حسن ظن داشتن به خدا سبب رفع حاجات می‌شود. فرد باید رحمت‌های الهی را یاد کرده و بداند که خدا در مشکلات و سختی‌ها او را حمایت می‌کند؛ البته فرد باید در زندگی از خدا کمک بخواهد.

مرتبط‌ها

شیطان به چه کسی کار ندارد؟

عکس/علامه جعفری و شاگرد ژاپنی اش

آیت الله بهجت: خاک بر سر شیعه!

مرحوم دولابی:بزرگ خانه، اگر تکان نخورد خانه محفوظ‌تر است!

حدیث/ سخن امیرالمومنین(ع) درباره فایده نگاه به سبزه زار

هرکس فکر می‌کند ظلم با گفتگو کنار می‌رود، آدم ساده‌ای است