دیدبان

سفارت های آمریکا ناامن ترین سفارت خانه دنیا

سفارت های آمریکا ناامن ترین سفارت خانه دنیا
به گزارش دیدبان، با پیروزی انقلاب اسلامی ایران در منطقه غرب آسیا، ضربه­‌ای کاری به هیمنه ایالات متحده آمریکا در منطقه وارد شد و این ضربه با فتح لانه جاسوسی و شکست مفتضحانه آمریکا در صحرای طبس تکمیل شد و فرمایش الهی درباره ناکامی باطل مقابل حق "فَإِنَّ حِزْبَ ‏اللّهِ هُمُ الْغَالِبُونَ" به صورت عینی برای مردم تجسم پیدا کرد.

لکن آنچه در این بین مهم به نظر می­ رسد، شکسته شدن هیمنه و وجهه ابرقدرت آن زمان در میان ملت­ ها و کشورهای دیگر است به گونه اي که در حال حاضر شعار مرگ بر آمریکا دیگر شعار مخصوص مردم ایران نیست و این شعار به صورت فراگیر حرف دل دیگر مستضعفین و ملت هاي جهان است.

آنچه در این نوشتار به دنبال بررسی آن هستیم، روایتی گزارشی در قالب جریان شناسی افول موقعیت آمریکا از پیروزی انقلاب اسلامی ایران تا به حال است که در جديدترين آن، بواسطه فيلم توهین آمیزی که با حمايت سران کاخ سفید و لابی صهیونیست ساخته و در فضای مجازی منتشر شد، حمله به سفارت ايالات متحده در کشور لیبی اتفاق افتاد و منجر به کشته شدن سفیر آمریکا در این کشور گرديد.


دوران رياست جمهوري جيمي كارتر



كارتر اولين رئيس جمهوري بوده است كه به دنبال شكست سياست­ هاي آمريكا در ايران

پس از پيروزي انقلاب اسلامي، در دور دوم انتخابات پيروز نشد

13 آبان 1358 تهران (1979، 4 نوامبر)

در ابتداي انقلاب و زمان حكومت دولت موقت، در سرتاسر كشور، حركت‌هايي در جامعه ديده مي­ شود تا جو سياسي جامعه را ملتهب و پيچيده كند؛ بعدها معلوم شد كه مركز تمامي اين فتنه‌ها و جريانات ضدانقلابي، در سفارت آمريكا در تهران است؛ از سوي ديگر، امام خميني، بيانات قاطعي عليه ابرقدرت‌ها و بويژه آمريكا، ابراز فرمودند و خصوصا با ورود شاه به آمريكا فرمان مقابله را به تمامي دانش‌آموزان و دانشجويان و طلاب علوم ديني صادر نمودند؛ در چنين شرايطي با هدف وادار كردن آمريكا به استرداد شاه و اموال ملت ايران، دانشجويان تصميم به فتح سفارت آمريكا يا همان مركز فتنه گرفتند.


ورود دانشجويان انقلابي به داخل سفارت آمريكا

دانشجويان از دانشگاه‌هاي مختلف تهران طي يك راهپيمايي تا سفارت آمريكا، از ديوارهاي سفارت بالا رفته و عليرغم مقاومت محافظين و آمريكايي‌ها، سفارت را به تصرف كامل درآوردند.



دفاع نيروهاي محافظ از ورود دانشجويان به داخل سفارت

در هنگام تسخير سفارت، آمريكايي‌ها، به سرعت مشغول نابود كردن بسياري از اسناد دخالت‌ها، تجاوزارت و غارت‌هاي خود شدند ولي پس از تسخير سفارت به سرعت از نابودي باقي‌مانده اسناد جلوگيري شد و بعدها اسنادي كه از لانه جاسوسي آمريكا به دست آمده بود چاپ شده و در اختيار همگان قرار گرفت؛ در اين حمله کسي کشته نشده است اما جاسوسان آمريکايي به گروگان گرفته شدند.



به گروگان گرفتن نيروهاي آمريكايي در لانه جاسوسي

1 آذر 58 اسلام آباد، (1979، 22 نوامبر) [1]

به دنبال فراگير شدن خبر حمله احتمالي نيروهاي آمريكايي به خانه كعبه در مكه، هزاران نفر از مردم خشمگين و مسلمان پاكستان حركت انقلابي و برائت جويانه خود به سمت سفارت آمريكا در اسلام آباد را شروع كرده و بر اثر درگيري ميان نيروهاي محافظ سفارت ومردم خشمگين، سفارت آمريكا به آتش كشيده شد.

بنابر اخبار متناقض و غير تأييد شده، دو نفر از محافظين سفارت آمريكا در درگيري بين مردم و نيروهاي محافظ به ضرب گلوله كشته شده است و نيروهاي ارتش پاكستان توانستند در نيمه ­هاي شب با ورود به سقف سفارت آمريكا، گروگان­ هاي آمريكايي را نجات دهند.

12 آذر 58 طرابلس، (1979، 3 دسامبر) [2]

هزاران نفر از مردم ليبي در حمايت از حركت انقلابي مردم ايران در فتح لانه جاسوسي به سمت سفارت آمريكا در طرابلس حركت كرده و تظاهرات خود را آغاز كردند، سفارت آمريكا در طرابلس كه سومين سفارت بزرگ اين كشور در جهان اسلام محسوب مي ­شد، توسط مردم ليبي به آتش كشيده شده و بنابر اعلام سخنگوي وقت آمريكا، طبقه اول و دوم سفارت ليبي بواسطه آتش سوزي كاملا از بين رفته است.


نمايي از سفارت تعطيل شده آمريكا در سه سال گذشته

به دنبال تيره شدن روابط دو كشور


بازگشايي سفارت آمريكا بعد از سي سال از زمان

آتش سوزي و قطع روابط ميان دو كشور


دوران رياست جمهوري رونالد ريگان



دوران رياست جمهوري ريگان همراه با اولين بمب گذاري

روبروي سفارت آمريكا در لبنان بود

29 فرودين 1362 بيروت، (1983، 18 آوريل) [3]

به دنبال كشتار بي‌رحمانه رژيم صهيونيستي در واقعه صبرا و شتيلا و همچنين در درگيري ­هاي شهري ميان گروه­ هاي لبناني، در حركتي ضد آمريكايي، ماشيني حاوي مقادير زيادي مواد انفجاري (910 كيلوگرم) مقابل سفارت آمريكا در بيروت منفجر مي­ شود كه سبب كشته شدن بسياري از نيروهاي آمريكايي مستقر در سفارت بود.



نمايي از سفارت آمريكا، سه روز بعد از انفجار

در اين انفجار، 63 نفر كشته شدند و بيش از 25 نفر از اين افراد از ديپلمات­ها، مأموران CIA و نيروهاي نظامي آمريكا بودند؛ اين اقدام ضربه سنگيني براي سياست خارجه آمريكا در زمان ريگان بود.



اداي احترام ريگان نسبت به اجساد مأموران آمريكايي


1 آبان 1362 لبنان- بيروت، (1983، 23 اوكتبر) [4]

يكي ديگر از صدماتي كه در خارج از مرزهاي آمريكا به نيروهاي اين كشور وارد شده است، انفجار در مقر نظاميان آمريكايي در لبنان بوده است، بمب‌گذاری مقر تفنگداران دریایی آمریکا در بیروت به نام" Beirut barracks bombing " اتفاق افتاد که در جریان آن ۲۴۱ نظامی آمریکایی و ۵۸ نظامی فرانسوی كشته شدند.



ساختمان نظاميان آمريكايي در بيروت سال 1982


اگر چه اين مورد جزو حمله به سفارت محسوب نمي‌شود لكن اين حمله در زمان ريگان و حتي تا زمان حال، يكي از جدي­ترين صدماتي بوده است كه به نيروهاي آمريكايي وارد شده است.




مقر نظاميان آمريكايي بعد از انفجار سال
1983


21آذر 1362 كويت، (1983، 12 دسامبر) [5]

از ديگر حملات به سفارت خانه ايالات متحده، انفجار كاميون بمب گذاري شده مقابل سفارت آمريكا در كويت بوده است كه در اين انفجار نيز تعداد كشته­ ها بيش از 20 نفر ذكر شده­ و در حدود 80 نفر مجروح نيز بر جاي گذاشته است؛ نظاميان آمريكايي و كاخ سفيد انگشت اتهام را در اين حادثه به سمت مسلمانان نشانه رفتند.



19خرداد 1366 رم - ايتاليا، (1987، 9 ژوئن) [6]

انفجار ماشين بمب گذاري شده مقابل سفارت آمريكا در ايتاليا، اولين ناامني براي سفارت­خانه ­هاي آمريكايي در كشورهاي اروپايي محسوب مي­ شود؛ در اين حمله كه بنابر اخبار منتشر شده توسط يك تشكيلات بين‌المللي ضد امپرياليستي انجام شده است، با انفجار ماشين بمب گذاري شده شيشه‌هاي سفارت آمريكا خرد شده و بلافاصله چندين بمب در حوالي سفارت‌خانه هاي آمريكا و انگليس منفجر شده است كه اين انفجار همزمان با نشست سالانه هفت كشور صنعتي جهان در ايتاليا رخ داده است.



ماشين بمب گذاري شده روبروي سفارت آمريكا در ايتاليا


دوران رياست جمهوري جرج هربرت واكر بوش يا بوش اول



در زمان رياست وي در كاخ سفيد سه بحران گروگان‌گيري در لبنان، حمله آمريكا به عراق

و مشكلات اقتصادي گريبان گير آمريكا بود و سبب شكست وي برابر بيل كلينتون شد


31 خرداد 1369 تل آويو- سرزمين اشغالي، (1990، 21 ژوئن) [7]

يكي از حملات مهم به نماينده‌گي‌هاي ايالات متحده، حمله مبارزين فلسطيني به سفارت آمريكا در قلب سرزمين اشغالي و مهم‌ترين شهر رژيم صهيونيستي يعني تل‌آويو بوده است كه در نوع خود بسيار مهم تلقي مي‌شود به گونه اي كه اين حمله در زمان رياست جمهوري بوش اول، سبب توقف مذاكرات صلح ميان سازمان آزادي بخش فلسطين و آمريكا شده است و جرج بوش آغاز مذاكرات را منوط به كنار كشيدن سازمان آزادي بخش فلسطين از مسئولين اين حمله بوده است.

بنابر اخبار منتشر شده، اين حمله تا حدودي توسط پليس رژيم صهيونيستي خنثي و بعضي از مبارزين توسط پليس بازداشت شدند.



نمايي از سفارت آمريكا در شهر ساحلي تل‌آويو


دوران رياست جمهوري بيل كلينتون



در زمان رياست كلينتون اكثريت حملات اتفاق افتاده عليه سفارت‌خانه‌هاي

آمريكايي توسط القاعده انجام شده است

5 تير 1375 ظهران- عربستان، (1996، 25 ژوئن) [8]

طی انفجار انتحاری در محل اقامت نظاميان آمريکايی در ظهران که در ژوئن سال ۱۹۹۶ رخ داد، نوزده نظامی آمريکايی کشته و بيش از ۳۷۰ نظامی و غيرنظامی آمريکايی زخمی شدند.

در زمان وقوع حادثه، مقام‌های رسمی دولت بيل کلينتون رئيس جمهور وقت آمريکا، جمهوری اسلامی را به دخالت در انفجار ظهران متهم کردند و گزارش های تأييد نشده ‌ای نيز درباره احتمال حمله تلافی ‌جويانه آمريکا به برخی از پايگاه های نظامی ايران در مطبوعات سراسر جهان انتشار يافت.


محل اقامت نظاميان آمريکايی در ظهران بعد از انفجار

وقتی انفجار ظهران 1996 صورت گرفت آمریکایی‌ها این انفجار را به ایران نسبت دادند و به هیچ عنوان حاضر نبودند بپذیرند که القاعده حاضر به انجام خرابکاری علیه آمریکا است اما خود سعودی ها از متهم کردن ایران امتناع ورزیدند چون می دانستند متحد آنها گروه بن لادن این عملیات را انجام داده است.

16 مرداد 1377 كنيا و تانزانيا، (1998، 7 آگوست) [9]

انفجار مهيب سفارتخانه‌های آمریکا در تانزانیا و کنیا در سال 1998، از سنگين‌ترين عمليات‌ها عليه سفارتخانه‌هاي ايالات متحده به شمار مي‌رود و تا به حال، كاخ سفيد هرزگاهي با محكوم كردن ديگران از جمله ايران به دنبال سرپوش گذاشتن بر اصل واقعيت و مخفي كردن مديريت عمليات توسط القاعده است.




نمايي از ساختمان بعد از انفجار نايروبي

ميزان حداقلي کشته‌هاي آن را بيش از 60 نفر و مجروحان را بالاي 1000 نفر گفته‌اند و بيشترين کشته‌هاي اين انفجارها را 224 نفر و مجروحان را 5000 نفر ذکر کرده‌اند.



حمله به سفارتخانه‌هاي آمريكا در تانزانيا و كنيا يكي از سنگين ترين

حملات به سفارت‌خانه‌هاي آمريكا بوده است

دوران رياست جمهوري جرج بوش دوم


در دوران رياست جمهوري بوش دوم، بيشتر و سنگين‌ترين حملات

به نمايندگي‌ها و سفارتخانه‌هاي آمريكا در سطح جهان اتفاق افتاده است

24 خرداد 1381 پاكستان- كراچي، (2002، 14 ژوئن) [10]

در ژوئن سال 2002، راننده يک اتومبيل بمب گذاری شده در عمليات انتحاری ساختمان کنسولگری آمريكا را هدف قرار داد که در نتيجه آن، دوازده نفر جان خود را از دست دادند و 51 نفر زخمي شدند.

بعدا اعضای يک سازمان پيکارجوی اسلامگرا به اتهام اين بمب گذاری و همچنين بمب گذاری ديگری در هتل شرايتون که دوازده شهروند فرانسوی را کشته بود، محاکمه و محکوم شدند.





حمله به كنسولگري‌هاي آمريكا در پاكستان يكي
 از حملات شايع در اين كشور است

البته اين حمله آخرين حمله به سفارتخانه‌ها و نمانيدگي‌هاي آمريكا در پاكستان به خصوص كراچي نبوده است و بارها اين اتفاق به اشكال گوناگون اتفاق افتاده است.

در تاريخ 9 اسفند 1381،‌ (2003، 28 فوريه) حمله ديگري توسط فرد موتور سواري به كنسولگري آمريكا در كراچي پاكستان اتفاق افتاد، همچنين در تاريخ 11 اسفند 1384، (2006، 2 مارس) حمله ديگري به اين كنسولگري آمريكا بواسطه ماشين بمب گذاري شده گزارش شده است كه چهار نفر از جمله يك ديپلمات آمريكايي كشته شدند.



حمله به كنسولگري آمريكا با ماشين بمب گذاري شده

9 مرداد 1383 تاشكند - ازبكستان، (2004، 30 جولاي) [11]

انفجار بمبي در سفارت خانه‌هاي آمريكا و نزديك سفارتخانه رژيم صهيونيستي در تاشكند ازبكستان كه منجر به كشته شدن دو نفر و زخمي شدن حداقل 9 نفر منجر شده است.



آثار انفجار بمب در سفارتخانه آمريكا در ازبكستان

16 آذر 1383 جده - عربستان، (2004، 6 دسامبر) [12]

حمله نيروهاي مسلحانه نيروهاي مهاجم به كنسولگري آمريكا در رياض عربستان و اشغال ديواره سفارت تا مدتي كه منجر به كشته شدن حداقل 8 كشته شده است.

در اين حمله كه القاعده رسما مسؤليت آن را به عهده گرفته است، آمريكا ضربه سنگيني را متحمل شد زيرا اولين حمله مسلحانه براي اشغال سفارت بعد از حوادث 11 سپتامبر بوده است.



دود ناشي از حمله مسلحانه به كنسولگري آمريكا در جده عربستان

21 شهريور 1385 دشمق -سوريه، (2006، 12 سپتامبر) [13]

حمله 4 فرد ناشناس و مسلح به سفارت آمريكا در دمشق سوريه با اسلحه اتوماتيك و نارنجك كمري كه سبب كشته شدن 3 نفر و برجاي گذاشت شدن چندين زخمي بود.



حمله به سفارت آمريكا در دمشق

در اين حادثه ماشين بمب گذاري شده قبل از انفجار مقابل سفارت آمريكا توسط نيروهاي امنيتي خنثي شده است كه بنابر گزارش‌هاي منتشر شده در صورت انفجار تلفات و خسارت‌هاي سنگيني بر جاي مي‌گذاشت.



آثار بر جاي مانده بعد از انفجار نارنجك

22 دي 1385 آتن - يونان، (2007، 2 ژانويه) [14]

انفجار در ساعت حدود 6 بامداد به وقت محلي روي داد و گفته مي شود كه فرد يا افراد مهاجم با نارنجك انداز از خيابان هاي مقابل ساختمان آن را هدف قرار دادند.

چارلز ريس، سفير آمريكا در يونان، گفته است كه به نظر مي رسد مهاجمان از فاصله اي دور به سوي ساختمان سفارت شليك كرده اند.


نيروهاي پليس حاضر در محل انفجار

19 تير 1387 استانبول - تركيه، (2008، 9 جولاي) [15]

در اين حمله كه توسط سه شخص مهاجم انجام شدف مهاجمين با اسلحه‌هاي اتوماتيك و نارنجك‌هاي جنگي به سمت ساختمان كنسولگري آمريكا در استانبول تركيه حمله‌ور شدند كه سبب كشته شدن 3 پليس تركي، كشته شدن هر سه مهاجم و برجاي گذاشتن چندين زخمي بوده است.

هيچ گروهي مسئوليت اين حمله را برعهده نگرفته است اما كارشناسان اين حمله را در نتيجه سياست‌هاي كاخ سفيد در منطقه و حمايت از رژيم صهيونيستي اعلام كردند.


كشته شدن پليس تركيه در حمله مهاجمين به كنسولگري آمريكا

سال 2008، صنعا يمن[16]

در سال 2008 دو حمله به انتحاري عليه سفارت آمريكا در صنعا اتفاق افتاده است، اولين حمله كه توسط فردي ناشناسي انجام شده است با ورود مأموران محافظ و نيروهاي امنيتي يمن خنثي شد لكن در تاريخ 27 شهريور 1387، (2008، 17 سپتامبر)، افراد ناشناس با استفاده از لباس فرم پليس يمن، بوسيله آر پي جي، اسلحه‌هاي تمام اتوماتيك و نارنجك‌هاي دست ساز و ماشين‌هاي بمب گذاري شده به سفارت آمريكا حمله كردند كه سبب كشته شدن 6 پليس يمني و تعداد ديگري از غير نظاميان شده است، اين حادثه مجروحان زيادي به جاي گذاشته است.


خودروي بمب گذاري شده روبروي سفارت آمريكا در يمن

"ریان گیلا"، سخنگوی سفارت امریکا در صنعا نیز گفت: مقر سفارت با موتر بمب‌گذاری شده مورد حمله قرار گرفت و چند قربانی برجای گذاشت.


دوران رياست جمهوري باراك اوباما



دوران اوباما همراه با تنفر مردم از سياست‌هاي جنگ طلبانه بوش

در عراق و افغانستان و مشكلات اقتصادي آمريكا آغاز شد


آنچه در دوران اوباما اتفاق افتاده اگرچه نتيجه سياست‌هاي جنگ طلبانه جرج بوش بوده است لكن سياست‌هاي ضد اسلامي اوباما و توهين‌هاي فراوان هالييود و سران كاخ سفيد به مسلمانان به خصوص پيامبر اكرم (ص) و بعد از انتشار فيلم توهين آميز هاليوود در عرصه مجازي، خشم مسلمانان در سراسر جهان به روي نمايندگي‌هاي آمريكا فرود آمد و حمله به سفارت آمريكا در نقاط مختلف جهان همچون ليبي، مصر، پاكستان، يمن و ... به وقوع پيوست.


كشته شدن سفير آمريكا در ليبي



حمله مسلمانان خشمگين از توهين بي سابقه به پيامبر اكرم (ص) به سفارت آمريكا در بنغازي

نتيجه:

آنچه از نگاه جريان شناسي حمله به سفارت كشورهاي مختلف در جهان ديده مي‌شود، بالا بودن آمار حمله به سفارتخانه‌هاي آمريكا در سراسر جهان است به ونه اي كه آمار اين حملات با در نظر گرفتن حملات كوچك و بزرگ به 31 مورد مي‌رسد و تمام اين موارد حكايت از ناامني و شكسته شدن هيبت پوشالي ايالات متحده در ميان مردم جهان دارد.

آنچه مسلم است، افزايش حملات انتحاري در كشورهاي مسلمان عليه سفارتخانه هاي آمريكا است كه بايد دليل آن را در سياست خارجي جنگ طلبانه و ضد اسلامي سران كاخ سفيد پيگيري كرد، لكن آنچه مسلم است، شكسته شدن هيبت آمريكا بعد از پيرزوي انقلاب اسلامي ايران و فتح لانه جاسوسي توسط دانشجويان انقلابي ايران بوده است كه زمينه ساز موارد بعدي عليه نمايندگي‌هاي آمريكا در سراسر جهان شده است.


منابع و مأخذ



[1]- The Washington Post, 11/21/79

[2]- The Washington Post, 12/3/79

[3]- ABC News, 4/18/07

[4]- http://www.infoplease.com/ipa/A0001454.html

[5]- The New York Times, 12/12/83

[6] - Associated Press, 6/9/87

[7] - http://en.wikipedia.org/wiki/Terrorist_attacks_on_U.S._diplomatic_facilities

[8] - http://www.rasid.com/artc.php?id=6299

[9] - http://en.wikipedia.org/wiki/1998_United_States_embassy_bombings

[10] - http://www.bbc.co.uk/persian/news/story/2006/03/060302_he-karachibombing.shtml

[11] - http://www.theepochtimes.com/news/4-7-30/22638.html

[12] - http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/8141021.stm

[13] - http://news.xinhuanet.com/english/2006-09/12/content_5082379.htm

[14] - http://www.iranianuk.com/article.php5?id=5637

[15] - http://www.metro.co.uk/news/world/211063-six-killed-in-us-consulate-attack

[16] - http://www.nypost.com/p/news/international/item_Gg64fCqVjciL9fP0GT2dcL?photo_num=2


مرتبط‌ها

بیشترین سقوط ارزش سهام وال استریت در یک روز

دولت آمریکا به کشتن شهروندان ایرانی افتخار می‌کند

مقابله با کرونا از منظر حکمرانی (1)

آمریکا برای آزادی مزدور اسرائیلی، دست به تهدید و ارعاب زد

افشای نام‌های جدید از شاهزادگان بازداشت‌شده

استیصال رسانه‌ای ائتلاف در یمن