دیدبان

آقایان مذاکره کننده! اگر امروز ساکت باشید فردا دیگران را دروغگو می خوانید + سند

آقایان مذاکره کننده! اگر امروز ساکت باشید فردا دیگران را دروغگو می خوانید + سند

دیدبان: سال 1388 سازمان صدا و سیما در یک مستند جذاب که حاشیه های فراوانی داشت به واکاوی پرونده هسته ای در طول دوره اصلاحات پرداخت. در آن زمان دکتر حسن روحانی 70 درصد محتوای این روایت را دروغ و کذب محض دانست و تأکید کرد: این فیلم به جای آنکه به حرف های مسوولان خودی استناد کند به حرف های دشمن استناد کرده و نظام را زیر سوال برده است.

گفتنی است در مقطع کنونی و پس از مذاکرات دو روزه ژنو دوباره خلأ اطلاع رسانی پیش آمده است و بر اساس توافق صورت گرفته میان اعضای 1+5 قرار است محتوای گفتگوهای دو روز گذشته به صورت محرمانه باقی بماند. این در حالیست که از کانال های مختلف غربی برخی اخبار منتشر و نقل می شود که بعضا نگران کننده است در حالیکه تیم ایرانی در این خصوص سکوت کرده و هیچ موضعی بیان نمی دارد.

از آنجا که مذاکره کنندگان ایرانی نماینده ملت می باشند خوب است با توجه به تجربیات گذشته، خود روایتگر نتایج جلسات باشند تا مانند گذشته، دیگران را به دروغگویی متهم نکنند. گفتنی است دکتر حسن روحانی تنها در زمانی که مستند دیگری در سال 90 با عنوان دیپلماسی هسته ای در مجموعه مستندهای "صراط" از صداوسیما و به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی پخش می شد به صورت مفصل راجع به دوران تصدی گری شورای عالی امنیت ملی و مذاکرات هسته ای سخن گفت. حالا نیز پیشنهاد می گردد مذاکره کنندگان به جای آنکه سالیان آتی و در پاسخ به منتقدان جوابگوی عملکرد خویش باشند، نتایج مذاکرات را خود به پیشگاه ملت اعلام نمایند.

در ادامه متن نامه دکتر حسن روحانی به معاونت سیاسی صدا و سیما و در پاسخ به مستند صراط در سال 90 که 6 سال پس از واگذاری مسوولیت تیم مذاکره کننده بود، برای علاقه مندان ذکر می گردد:

جناب آقای مجید آخوندی
معاون محترم سیاسی سازمان صدا و سیما
با سلام و احترام؛
در بخشی از برنامه سیاسی صراط (تولید واحد مرکزی خبر) که در تاریخ 11/11/1390 در بخش‌های مختلف خبری پخش شد، به فعالیت گروه هسته‌ای دوره دوم (مهر 82 تا مرداد 84) اشاره گردید، بخشی که در آن، متأسفانه چند ثانیه‌ای از مصاحبه مسئولین به صورت گزینشی انتخاب شده بود. تأسف بارتر آنکه در این برنامه، حرف‌های بی‌اساس و بدون منبع دقیقی از دو وزیر خارجه وقت اروپا نقل قول گردید که ظاهراً هدف برنامه ساز، چیزی جز تجلیل از مقامات غربی و اهانت به مسئولین کشور نبود.
در رابطه با برنامه مخرب، سراسر اهانت آمیز و خلاف واقع "صراط"، نکاتی را ذیلاً متذکر می‌شود:
1. کلیه سیاست‌ها و اقدامات گروه هسته ای، از جمله دعوت از سه وزیر خارجه وقت اروپا و مذاکرات سعدآباد که منتهی به بیانیه تهران گردید، در چهارچوب مصوبات سران نظام بوده و از قطعات افتخارآمیز تاریخ سیاسی کشور است. در این رابطه، ضرورت دارد توجه شما را به بیانات مقام معظم رهبری مدظله در دیدار کارگزاران نظام (11/8/1382) دقیقاً 12 روز بعد از مذاکرات سعدآباد جلب نمایم:
"کاری که مسئولین کردند، کار درستی بود. با تدبیر و بدون پذیرش تسلیم و قبول حرف زور انجام شد تا توطئه‌ای که از طرف آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها علیه جمهوری اسلامی طراحی شده بود، شکسته شود. البته این آغاز قضیه است وکار تمام نشده است. اگر ادامه این کار به همین روالی که تاکنون طراحی شده،‌ ادامه پیدا کند، هیچ ایرادی ندارد.
آنچه که تاکنون مسئولان محترم - چه آقای دکتر روحانی و چه آقای رئیس‌جمهور و مسئولان دیگر - حقیقتاً زحمت کشیدند این است که با دقت و ملاحظه جوانب، کار کرده‌اند و حواسشان جمع است که کاری برخلاف مبانی و اصول انجام نگیرد؛ بنده هم مطلع هستم و هر جا احساس کنم که برخلاف ضوابط، اهداف و عزت ملی و جهت گیری نظام اسلامی کاری انجام می‌گیرد، مطمئناً نخواهم گذاشت و جلوش را می‌گیرم. البته تاکنون چنین مسئله‌ای پیش نیامده و به فضل الهی امیدوارم بعد از این هم بتوانند با همه جهات، این کار را پیش ببرند."
2. در کلیه موارد، تصمیمات هسته‌ای به صورت جمعی و با هماهنگی با بالاترین مقامات نظام اتخاذ گردیده است. در این زمینه، بیانات مقام معظم رهبری دامت برکاته در نماز جمعه مورخ 29/7/84 یعنی دو ماه بعد از پایان مسئولیت دکتر حسن روحانی، کاملاً گویا است:
"کاری که در کشور در این زمینه - چه در چالش بین‌المللی مربوط به کار هسته ای، چه در خود کار هسته ای، دارد انجام می‌گیرد، کاری است که با حکمت و مشورت دارد انجام می‌گیرد؛ این را ملت ایران بدانند، گاهی اظهار نگرانی می‌شود که مبادا کار غیرمدبرانه‌ای انجام بگیرد؛ مبادا تصمیمات فردی گرفته بشود؛ نه، قضیه این جور نیست. خوشبختانه مسئولان کشور در این مسئله هم رأی و هم فکرند؛ کار با مشورت، با تدبیر - از اول و در این دو سال و اندی هم همین جور بوده است - و با فکر جمعی انجام گرفته است و پیشرفت کرده ایم. بعد از این هم همین جور خواهد بود. افرادی مردم را نترسانند که ممکن است کار بی‌مشورت باشد، عجولانه باشد، (نه خیر؛ کار دارد درست با حکمت و همه جانبه، با توجه به جوانب گوناگون، پیش می‌رود."
3. همچنین در این برنامه، کلام مقام معظم رهبری مدظله مورد سوءاستفاده برنامه سازان شما قرار گرفت. اگر ایشان در بیانات خود به واژه "عقب نشینی" اشاره فرمودند، منظور نظر ایشان "عقب نشینی تاکتیکی" بود که درصورت عدم تحقق، خیانت به کشور محسوب می‌شد. در همین رابطه، ضرورت دارد تا به بیانات مقام معظم رهبری مدظله در جلسه کارگزاران نظام در تاریخ 18/7/85 که زمینه سیاسی "عقب‌نشینی" را تبیین فرموده‌اند توجه شود:
"در جنگ، عقب نشینی یک تاکتیک است؛ عقب نشینی فرار نیست - این را آدم‌هایی که جنگ را دیده‌اند خوب می‌دانند، می‌فهمند - همچنانی که پیشروی تاکتیک است، یک جا فرمانده لازم می‌داند عقب نشینی تاکتیکی بکند. که اگر نکند، خیانت است؛ همچنانی که اگر آنجایی که باید پیشروی کند، پیشروی نکند، خیانت است. فرق عقب نشینی تاکتیکی با فرار چیست؟ تفاوتش این است که تحت انتظام فرماندهی و یک عمل منضبط است... ما آن دو سال، دو سال و نیم، آن مشی‌ای که داشتیم، اگر آن مشی را نمی‌کردیم، امروز ممکن بود خودمان را ملامت کنیم، بگوییم چرا آن راه را تجربه نکردیم؟ حالا نه، با دل قرص و با دید روشن، می‌دانیم داریم چه کار می‌کنیم، آن راه را هم تجربه کردیم و دیدیم هیچ احتجاجی بر علیه دستگاه و نظام نیست..."
4. اینگونه به نظر می‌رسد که سخنان سایرین برای برنامه‌سازان شما جالب توجه است. در این صورت، مراجعه به کتاب‌های محمد البرادعی، مدیر کل سابق آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و همچنین یوشگا فیشر، وزیر خارجه وقت آلمان که اخیراً منتشر گردیده، می‌تواند این امر را برای آنها روشن سازد که چگونه گروه مذاکره کننده دوره دوم:
1) کشور را از خطر جنگ رهانید.
البرادعی در کتاب خود می‌گوید جک استراو شغل خود را به دلیل احمقانه خواندن جنگ قریب الوقوع امریکا علیه ایران از دست داد؛
2) کشور را از موضع متهم به مدعی رسانید.
خانم رایس وزیر خارجه آمریکا در مصاحبه 20 اسفند 83 خود با رویترز می‌گوید ایرانی‌ها در مذاکرات خود با سه کشور اروپایی موفق شده بودند امریکا را منزوی کنند و به نحوی طلبکار باشند که امریکا و اروپا به آنها امتیاز بدهد؛
3) مسائل مورد بحث و استناد دشمنان ملت را حل و فصل نمود.
گزارش‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به خوبی گویای آن است که اتهامات دشمنان ایران مبنی بر اینکه ایران به مدت هجده سال مخفی کاری کرده و تعهدات بین‌المللی هسته‌ای خودرا نقض نموده است به تدریج حل و فصل نموده و در قطعنامه نوامبر 2004، پرونده هسته‌ای ایران از دستور کار اضطراری شورای حکام خارج می‌شود؛
4) فرصت لازم را برای دانشمندان هسته‌ای جهت تکمیل فن آوری هسته‌ای به وجود آورد.
در پاییز 1383 تعداد سانتریفیوژها را از چند عدد به حدود 1300 عدد رساند و به دولت نهم تحویل داد. UCF اصفهان را در بهار 1383 و آب سنگین اراک را در تابستان 1383 تکمیل نمود.
5. شایان ذکر است که تعلیق موقت و داوطلبانه قطعه و مونتاژ برای نخستین بار توسط گروه هسته‌ای دوره دوم در تیرماه 1383 شکسته شد و دکتر حسن روحانی، دبیر وقت شورای عالی امنیت ملی طی مصاحبه‌ای در تاریخ 9/4/1383 آغاز فعالیت را اعلام نمود. پایان تعلیق موقت و داوطلبانه اصفهان نیز توسط گروه هسته‌ای مذکور در اردیبهشت ماه 1384 اعلام گردید و دکترحسن روحانی، دبیر وقت شورای عالی امنیت ملی نیز طی مصاحبه‌ای در تاریخ 10/2/1384 این مسئله را اعلام نمود.
سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران که وظیفه خطیر اطلاع رسانی را در کشور برعهده دارد، لازم است مطابق وظیفه شرعی و قانونی خود، مطالب فوق را جهت تنویر افکار عمومی جامعه منعکس نماید.

مرتبط‌ها

بیشترین سقوط ارزش سهام وال استریت در یک روز

دولت آمریکا به کشتن شهروندان ایرانی افتخار می‌کند

مقابله با کرونا از منظر حکمرانی (1)

آمریکا برای آزادی مزدور اسرائیلی، دست به تهدید و ارعاب زد

افشای نام‌های جدید از شاهزادگان بازداشت‌شده

استیصال رسانه‌ای ائتلاف در یمن