دیدبان

ایران: پیام دولت ترامپ این است که آمریکا قابل اتکا نیست

ایران: پیام دولت ترامپ این است که آمریکا قابل اتکا نیست

دیدبان؛ محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در گفتگو با شبکه آمریکایی فاکس نیوز گفت: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران هرگز آمریکایی‌ها را نکشته است. موجودیت سپاه برای مبارزه با تروریست‌ها است. دیروز در عراق، مراسم یادبودی برای سیصد تن از کارکنان سپاه برگزار شد که در کنار عراقی‌ها با داعش مبارزه کردند و کشته شدند.

ظریف افزود: ترامپ نیز در مناظره (انتخاباتی خود) که گمان کنم مجری این مناظره خود شما (کریس والاس) بودید، در پاسخ به هیلاری کلینتون گفت ایران، داعش را می‌کشد.

در ادامه مجری برنامه والاس پرسید: آیا انکار می‌کنید که شما تسلیحات در اختیار شبه نظامیان هوادار ایران قرار داده اید که این به مرگ ۶۰۸ آمریکایی منجر شده است؟

ظریف در پاسخ به این سوال گفت: این اتهام جدیدی است که آمریکا مطرح می‌کند و اتهامِ بسیار خطرناکی است؛ زیرا باور دارم که «تیم ب» می‌خواهد ترامپ را اغوا کند و آمریکا را به سوی تقابلی بکشاند که ترامپ نمی‌خواهد.

وزیر امور خارجه با اشاره به هزینه‌های آمریکا در منطقه گفت:  اکنون بگذارید به مسئله دیگری بپردازیم؛ شما از پول صحبت کردید. شخص ترامپ گفته است که شما هفت تریلیون دلار در منطقه ما هزینه کردید. ما در منطقه خودمان هستیم. آمریکا به منطقه ما آمد و هفت تریلیون دلار هزینه کرد و تنها نتیجه اش این بود که ما تروریسم، ناامنی و بی ثباتی بیشتری داریم.

ظریف در پاسخ به سوالی درباره اثرات خروج آمریکا از برجام بر صحنه سیاست داخلی ایران اظهار کرد: زمانی که رئیس‌جمهور ترامپ به قدرت رسید، پاکسازی‌ای در ساختار امنیت ملی ایالات متحده صورت گرفت که بزرگتر از هر پاکسازی‌ای بود که تابحال در این صورت گرفته است.

وی با بیان اینکه در ایران، افراد دیدگاه‌های مختلفی دارند، و این دیدگاه‌ها به مردم عرضه می‌شود و آن‌ها به آن رأی می‌دهند، گفت:  آن‌ها به میانه‌رو‌ها رأی می‌دهند، [یا]به افرادی با دیدگاه‌های متفاوت رأی می‌دهند. این روندی سیاسی است که شما هم انجام می‌دهید. مسئله این است که تعامل، در ایران نتیجه به همراه نداشته است. رئیس‌جمهور ترامپ اطمینان حاصل کرد که مردم ایران دیگر به تعامل باور نداشته باشند.

ظریف یادآور شد: ما با حسن نیت با جامعه بین‌الملل روبرو شدیم، و با جامعه بین‌الملل [از جمله]با ایالات متحده و ۶ قدرت دیگر، به توافقی رسیدیم. رئیس‌جمهور ترامپ بدون خواندن آن توافق، صرفا به این خاطر که رئیس‌جمهور [باراک ] اوباما را دوست نداشت، از آن خارج شد.

وی با تاکید بر اینکه در فضای نا امن جهانی، آمریکا نمی‌تواند اول باشد، گفت: پیام این است که آمریکا قابل اعتماد نیست. شاید او (ترامپ) به "اول آمریکا" اعتقاد دارد؛ اما آمریکا نمی‌تواند در فضای ناامن جهانی اولویت داشته باشد. لازم است همه ما در فضای امن جهانی با یکدیگر همکاری کنیم و زندگی در فضای امن جهانی فقط زمانی میسر است که شما برای خودتان و امضای خود (پای توافق ها) احترام قائل باشید.

مجری در واکنش دوگانه «میانه‌رو-تندرو» را با تفاوت دموکرات و جمهوری‌خواه مقایسه کرد و بار دیگر پرسید که آیا میانه‌روها در حال تضعیف شدن هستند؟ وزیر امور خارجه گفت: «مسئله این است که تعامل، در ایران نتیجه به همراه نداشته است. رئیس‌جمهور ترامپ اطمینان حاصل کرد که مردم ایران دیگر به تعامل باور نداشته باشند. ما با حسن نیت با جامعه بین‌الملل روبرو شدیم، و با جامعه بین‌الملل [از جمله] با ایالات متحده و ۶ قدرت دیگر، به توافقی رسیدیم. رئیس‌جمهور ترامپ بدون خواندن آن توافق، صرفا به این خاطر که رئیس‌جمهور [باراک] اوباما را دوست نداشت، از آن خارج شد.»

وی سپس در مورد موضع کشورهای جهان در قبال خروج آمریکا از توافق هسته‌ای، گفت: «هیچ‌کس از این واقعیت که ایالات متحده تلاش می‌کند خواسته‌اش را به بقیه جامعه بین‌الملل تحمیل کند، خرسند نیست. این را می‌دانید. این تحمیل است، همین قدر ساده و روشن. کسی خرسند نیست، چین خرسند نیست، ترکیه خرسند نیست، روسیه خرسند نیست، فرانسه و متحدان ایالات متحده هم از این اتفاق خرسند نیستند و می‌گویند که راه‌هایی را برای مقاومت می‌یابند. اینکه چطور این کار را می‌کنند، به خودشان بستگی دارد و آینده آن‌ها، اینکه آیا می‌خواهند ایالات متحده بر زندگی آن‌ها حاکم باشد.»

ظریف در بخش دیگری از این مصاحبه درباره ادعای آمریکا مبنی بر اینکه ایران با پرتاب ماهواره‌بر قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد را نقض کرده، گفت: «ایالات متحده کشوری است که توافق هسته‌ای را ترک کرد. ۲۲۳۱ قطعنامه‌ای است که دو ضمیمه دارد، که اولین آن‌ها کل برجام است، که رئیس‌جمهور ترامپ تصمیم به ترک آن گرفت. فکر نمی‌کنم این، ایران را در قسمت بد و ایالات متحده را در دسته‌بندی خوب قرار نمی‌دهد. ثانیا، ادبیات ۲۲۳۱ درباره موشک‌ها کاملا روشن است و می‌گوید ایران موشک‌هایی نخواهد ساخت که برای داشتن توانمندی حمل کلاهک‌های اتمی طراحی شده باشند. ما هیچ‌یک از موشک‌هایمان را [به این شکل] طراحی نمی‌کنیم.»

او در پاسخ به مجری که به پرتاب ماهواره‌بر ایران، اشاره کرد، گفت: «این برای پرتاب ماهواره به فضا طراحی شده است... این یک موشک بالستیک است، اما برای حمل سلاح هسته‌ای طراحی نشده است.»

پس از پخش مصاحبه ظریف، بولتون که ظریف از او به عنوان یکی از اعضای تیم ب یاد کرده، اظهارات وزیر امور خارجه ایران را «مضحک» و «پروپاگاندایی» توصیف کرد که برای اثرگذاری بر فضای سیاسی ایالات متحده طراحی شده است.

مرتبط‌ها

نتیجه کنترل قیمت ماسک نایاب شدن آن بود

دانشمندان چینی:‌ "مورچه خوار پولکدار"؛ ناقل احتمالی ویروس کرونا به انسان است

بیانیه فرماندهی عملیات مشترک عراق درباره حمله امروز به پایگاه «التاجی»

۸۵ درصد افرادی که کرونا می‌گیرند، بدون آنکه متوجه شوند خوب می‌شوند

ایرانیان مقیم چین، درگیری با بیماری کرونا

دستور رئیس‌جمهور افغانستان برای آزادی 1500 زندانی وابسته به طالبان