دیدبان

تامین انرژی از گداخت هسته ای

تامین انرژی از گداخت هسته ای

دیدبان؛ محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق به طراحی و ساخت نخستین دستگاه محصورسازی پلاسمای گداخت هسته‌ای با فناوری کاملا بومی شدند که تمام مراحل طراحی، شبیه‌سازی و مرحله عملی ساخت و تجهیز آن به دست متخصصان کشور و دانشجویان دوره‌های تحصیلات تکمیلی دانشکده مهندسی انرژی و فیزیک انجام شده است.
این دستگاه به دلیل سطح مقطع آن که شبیه سطح مقطع توکامک‌های مطرح دنیا است، بستر مناسبی برای انجام تحقیقات پایه‌ای در مورد فناوری‌های مرتبط با تولید محصورسازی و اندازه‌گیری پارامترهای پلاسما برای دستیابی به فناوری تولید، انرژی گداخته هسته‌ای را در کشور فراهم می‌کند.
این دستگاه کاربردهای صنعتی در صنایع نظیر پیل سوختی و قطعات توربین دارد.
به گفته کارشناسان، این طرح قطعا آینده انرژی را به وسیله گداخت هسته‌ای تأمین می‌کند.
به دو روش می‌توان از انرژی هسته‌ای استفاده کرد، یکی گداخت هسته‌ای و دیگر، شکافت هسته‌ای.
در رآکتورهای شکافت هسته‌ای، اتم‌های سنگین مانند اورانیوم را می‌شکافند و انرژی آزاد می‌کند، اما در رآکتورهای گداخت، هسته‌های سبک مانند دوتریوم و تریتیوم را جوش داده و انرژی آزاد می‌شود.
سوخت این رآکتورها از آب دریا تأمین می‌شود و هیچ‌گونه غنی‌سازی یا آلودگی و هیچ‌گونه خطری ناشی از انفجار ندارد. چگالی انرژی در این رآکتورها چندین برابر چگالی انرژی در رآکتورهای شکافت است.
ساخت سامانه حذف نویز صوتی ناشی از موتور جنگنده و هلیکوپتر از صدای صحبت خلبان، ساخت هلمت مجهز به علائم حیاتی و هوشیاری خلبان جنگنده، دستیابی به ماکسیمم توان تولیدی سلول‌های خورشیدی توسط کنترل چرخش صفحه‌ای آرایه نیز از طرح‌های محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر در حوزه هواپیمایی بود.
همچنین ماهواره پیام که از سوی محققان دانشگاه امیرکبیر ساخته شده است، مراحل تست نهایی را به پایان رساند و این هفته پرتاب می‌شود.

مرتبط‌ها

راه کاهش ظلم در خانواده افزایش حرمت پدر است

خروجی قرمز حمل سلاح آسان در ایران

خادمیاران رضوی: طلیعه‌ای نو از «آفتاب» فرهنگ شیعی

تحلیلهای رنگین برای عمامه خونین

سبکِ زندگی پرونده‌ساز!

تعداد بالای پرونده در قوه؛ آسیب اجتماعی یا اشکلات ساختاری؟