دیدبان

باز هم مهر تایید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بر فعالیت های ایران

باز هم مهر تایید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بر فعالیت های ایران
دیدبان؛ «یوکیا آمانو» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی امروز (پنجشنبه) در نامه‌ای به ریاست شورای حکام آژانس مجددا بر پایبندی ایران به تعهداتش ذیل توافق هسته‌ای، علی‌رغم خروج یک‌جانبه آمریکا، تاکید کرد.
آمانو در بخشی از این نامه مفصل به «لینا الحدید» رئیس دوره‌ای شورای حکام، به موضوع راستی‌آزمایی و نظارت بر برنامه‌ هسته‌ای ایران طی چند ماه گذشته پرداخته و نوشت:
«خانم رئیس،
گزارش من درباره راستی‌آزمایی و نظارت بر (برنامه هسته‌ای) جمهوری اسلامی ایران، عطف به قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد (2015)، فعالیت‌های مرتبط آژانس در این کشور طی چند ماه گذشته را پوشش می‌دهد.
ایران در حال اجرای تعهدات مرتبط با (برنامه) هسته‌ای ذیل برنامه جامع اقدام مشترک است. ضروری است که ایران به اجرای کامل این تعهدات ادامه دهد.
آژانس به راستی‌آزمایی عدم انحراف مواد هسته‌ای اعلام شده از سوی ایران تحت توافقنامه پادمانی ادامه می‌دهد. ارزیابی عدم وجود فعالیت‌ها و مواد هسته‌ای اعلام نشده در ایران ادامه می یابد».
«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا اما اردیبهشت ماه امسال با متهم کردن ایران به تلاش برای دستیابی به سلاح اتمی، مخفی کردن «ابعاد نظامی برنامه هسته‌ای» و دخالت در امور کشورهای منطقه، خروج آمریکا را از برجام اعلام کرد. وی همچنین گفت که تحریم‌های پیشین هسته‌ای و تحریم‌های سخت‌تر در بازه 90 روزه (14 مرداد) تا 180 روزه (14 آبان) علیه ایران باز خواهند گشت.
این در حالی است که آژانس طی یک سال اخیر در چند گزارش پایبندی ایران به تعهداتش ذیل برجام را تایید و وجود هرگونه فعالیت و تاسیسات مخفی یا اعلام نشده هسته‌ای را تکذیب کرده بود.
آمانو در بخش دیگری از نامه همچنین ادعا کرد که ساختمانی که در سال 2007 طی حمله هوایی رژیم صهیونیستی به دیرالزور از بین رفت، یک «راکتور هسته‌ای» بوده که باید از سوی دولت سوریه به آژانس اتمی اعلام می‌شد؛ اما دمشق چنین کاری نکرد.
وی از سوریه خواست تا در مسائل حل نشده حول تاسیسات مذکور در دیرالزور، با آژانس اتمی همکاری کند.

مرتبط‌ها

احمد دستمالچیان، کاردار پیشین ایران در عربستان

فادی جونی فعال فضای مجازی درباره آمار متبلایان به کرونا

آیا حملات اخیر آمریکا به عراق، غیر عادی و غیرقابل پیش‌بینی بود؟

دلیل اصلی کاهش مشارکت در  انتخابات مشکلات معیشتی بود نه کرونا

کاهش قیمت نفت بیشتر از همه ضرر عربستان و روسیه است نه ایران

توسعه‌طلبی‌های «اِسپارت خلیج فارس»