دیدبان

رئیس اسبق سیا: باید به دوستان سعوی خود بگوییم به کارهای بن سلمان پاسخ می‌دهیم

رئیس اسبق سیا: باید به دوستان سعوی خود بگوییم به کارهای بن سلمان پاسخ می‌دهیم
دیدبان؛ مایکل هایدن، رئیس اسبق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا)، در گفت‌وگویی که روز دوشنبه با روزنامه صهیونیستی جروزالم‌پست انجام داده، اظهار داشت: «نقطه‌نظر شخصی من آن است که روابط با پادشاهی سعودی مهم است اما روابط با شخصی که می‌خواهد شاه شود نه. ما این حق را داریم که به دوستان سعوی خود بگوییم شما ولیعهد خود را انتخاب می‌کنید اما ما نیز به آنچه او انجام می‌دهد، پاسخ می‌دهیم.»
وی با اشاره به اینکه محمد بن‌سلمان، ولیعهد عربستان سعودی در آینده نیز ممکن است به چنین رفتارهایی دست بزند، گفت: روابط آمریکا با ریاض باید ادامه یابد اما باید با آنچه هست متفاوت باشد و در برخی زمینه‌ها محدود شود.
هایدن مدعی شد که رفتارهای بن‌سلمان به نفع ایران تمام شده است: «بن‌سلمان با کارهایش به ایرانی‌ها خدمت کرده است. بن‌سلمان هرکاری می‌کند تا ایرانی‌ها بتوانند حواس‌ها را پرت کنند و اختلاف ایجاد کنند. آمریکا اکنون در حال قطع حمایت‌هایش از جنگ یمن است. از سوی دیگر، اروپایی‌ها همچنان از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای سال 2015 ناخرسند هستند.»
وی گفت که برای اینکه ایران وجهه یک دردسرساز را از دست ندهد، دولت آمریکا نباید از توافق هسته‌ای خارج می‌شد، حتی اگر از منظر این دولت، توافق دارای نقص‌هایی می‌بود.
هایدن همچنین گفته ایران می‌تواند همین شرایط را حفظ کند تا ببیند در انتخابات سال 2020 ریاست‌جمهوری آمریکا چه اتفاقی رخ می‌دهد؟
رئیس اسبق سازمان سیا همچنین مدعی شده که در کوتاه مدت ایران با باقی ماندن در برجام می‌خواهد قربانی به نظر برسد و همچنین فضا را برای رفع آن چیزهایی که بین اروپا و آمریکا اختلاف می‌اندازد، فراهم نکند.
وی با اشاره به اینکه آمریکا یک معادله را بر هم زده، گفت که این معادله از منظر سیا، موساد و نهادهای نظامی آمریکا باید حفظ می‌شده، حتی اگر کامل نبوده است.
هایدن همچنین این سوال را مطرح کرده که چرا واشنگتن با وجود آنکه نهادهای اطلاعاتی آمریکا تائید کرده بودند که ایران در اجرای توافق هسته‌ای تقلب نمی‌کند، روابط خود با متحدینش را به خطر انداخته است؟

مرتبط‌ها

احمد دستمالچیان، کاردار پیشین ایران در عربستان

فادی جونی فعال فضای مجازی درباره آمار متبلایان به کرونا

آیا حملات اخیر آمریکا به عراق، غیر عادی و غیرقابل پیش‌بینی بود؟

دلیل اصلی کاهش مشارکت در  انتخابات مشکلات معیشتی بود نه کرونا

کاهش قیمت نفت بیشتر از همه ضرر عربستان و روسیه است نه ایران

توسعه‌طلبی‌های «اِسپارت خلیج فارس»