دیدبان
در بی سامانی ایمیل های داخلی:

جیمیل دیگر رایگان نیست!

جیمیل دیگر رایگان نیست!
به گزارش دیدبان در حالی که سرویس ایمیل گوگل با نام اختصاری Gmail در سال 2004 شعار خود را فضای نامحدود و رایگان قرار داده بود، اما امروز شاهدیم که جیمیل پا بر روی شعارها و تعهدات خود گذاشته و عملا به خرید و فروش فضای ایمیل می پردازد.

نمایی از اولین روزهای فعالیت جیمیل: 
با فضای رایگان شما دیگر نیازی به پاک کردن ایمیل ندارید!

اما بسیاری از کاربران این سرویس پرطرفدار در طول این چند ماه شاهد اخطاری هستند که در نوار زرد رنگ بالای جیمیل آنها ظاهر شده است. در این اخطار نوشته شده است که "شما دیگر فضایی در اکانت جیمیل خود ندارید به همین خاطر نمی توانید ایمیل بفرستید یا دریافت کنید مگر اینکه ایمیل های خود را پاک کنید. همچنین شما می توانید حجم ایمیل ها را کاهش داده یا فضای اضافی خریداری کنید!"


نمایی از اخطار جیمیل در نوار زرد رنگ بالای صفحه

برای بسیاری از کاربران که عملا فضای ایمیل خود را به یک توشه همراه بدل کرده اند و در هر جایی به مشخصات و اطلاعات مهم خود دسترسی دارند این اقدام جیمیل و به بیان بهتر شرکت گوگل یک اخطار جدی است چرا که باید وقت زیادی را صرف مشاهده و حذف هزاران ایمیل دریافتی خود کنند. اگر کاربران نسبت به حذف ایمیل ها اقدام نکنند عملا امکان استفاده از سرویس جیمیل را ندارند چرا که دیگر فضایی برای دریافت و ارسال اطلاعات وجود نخواهد داشت.
برخی کاربران به جای حذف اطلاعات خود گزینه راحت تری را انتخاب می کنند که همان خرید فضای اضافی از گوگل است. کسانی که این انتخاب را می کنند با صفحه زیر مواجه می شوند. گوگل گزینه های 25 گیگابایتی با 2.5 دلار ماهیانه و 100 گیگابایتی را با 5 دلار ماهیانه پیشنهاد می کند. به عبارت بهتر کسی که بخواهد بدون پاک کردن ایمیل های اضافی خود از جیمیل استفاده کند باید از این پس حداقل حدود 30 دلار بصورت سالیانه به شرکت گوگل پرداخت نماید که به پول ایران حدود 107 هزار تومان می شود.
در پایان باید به مسوولان فناوری اطلاعات کشور یادآور شد که اگر بی سامانی ایمیل های وطنی را در این مدت ساماندهی می کردید و جایگزین های مطمئنی ایجاد می کردید قطعا موج ورود کاربران به ایمیل های وطنی شکل می گرفت. قطعا کاربران ایرانی با وجود گزینه های مطلوب داخلی به سمت وعده و وعیدهای شرکت های سرمایه سالاری چون گوگل و سرویس جیمیل حرکت نخواهند کرد.

مرتبط‌ها

راه کاهش ظلم در خانواده افزایش حرمت پدر است

خروجی قرمز حمل سلاح آسان در ایران

خادمیاران رضوی: طلیعه‌ای نو از «آفتاب» فرهنگ شیعی

تحلیلهای رنگین برای عمامه خونین

سبکِ زندگی پرونده‌ساز!

تعداد بالای پرونده در قوه؛ آسیب اجتماعی یا اشکلات ساختاری؟