دیدبان
رامین حسین آبادیان

تشکیل «تیپ آزادسازی جولان» و احساس ناامنی شدید مسئولان صهیونیست

تشکیل «تیپ آزادسازی جولان» و احساس ناامنی شدید مسئولان صهیونیست

به گزارش دیدبان،وبسایت رسمی شبکه فاکس نیوز طی روزهای گذشته در گزارشی به قلم «دیوید آدسنیک» کارشناس امور امنیت ملی آمریکا، ماجرای سقوط جنگنده رژیم صهیونیستی را که اخیراً توسط ارتش سوریه ساقط شد، مورد بررسی قرار داد. فاکس نیوز در این گزارش به نقش تاثیرگذار گروه‌ های مقاومت در درگیری‌های سوریه اشاره و تاکید کرد: «انگیزه و اشتیاق ایدئولوژیک نیروهای مبارز عراقی بسیار عمیق و جدی است». این شبکه آمریکایی، مقاومت اسلامی نُجَباء را مورد حمایت ایران خواند و نوشت: «اکرم الکعبی» رهبر این جنبش در سال 2008 در لیست سیاه ایالات متحده آمریکا گنجانده شد. فاکس نیوز که وابسته به جریان جمهوریخواه آمریکا و همسو با سیاست‌های رژیم صهیونیستی است؛ در پایان این گزارش، از آمادگی رزمندگان نُجَباء برای آزادسازی جولان انتقاد کرد و نوشت: «نُجَباء به شکلی زیاده‌خواهانه تیپ آزادسازی جولان را ایجاد نموده است!» گزارش منتشر شده توسط فاکس نیوز، بازتاب گسترده ای در رسانه هایِ جیره خوارِ محور غربی ـ عربی داشته است.

این شبکه آمریکایی درحالی نسبت به تشکیل تیپ آزادسازی جولان اشغالی در سوریه که از گروه های مقاومت عراق است ، واکنش نشان داد که پیشتر شیخ «اکرم الکعبی» دبیرکل جنبش نجباء صراحتا اعلام کرده بود که اعلام تشکیل تیپ آزادسازی جولان، یک مانور رسانه ای و تبلیغاتی نبوده و کاملا واقعی است. شیخ «اکرم الکعبی» در این ارتباط با بیان اینکه حتی شبکه های اسرائیلی نیز از انتشار خبر تشکیل تیپ آموزش دیده و مجهز آزادسازی جولان احساس خطر کرده اند، تصریح می کند: «با توجه به انبوه تجربه‌ های میدانی و توانمندی ‌های نظامی گروه های مقاومت و به ویژه نجباء، تشکیل سپاه آزادسازی جولان نه یک اقدام رسانه‌ای بلکه گامی حقیقی است». وی با مجنون توصیف کردن کسانی که رژیم صهیونیستی اسرائیل را یک قدرت بزرگ می ‌پندارند، تاکید می کند: «اسرائیل از لانه عنکبوت سست تر است و مقاومت اسلامی توانایی مقابله با محور شرارت و نابودی رژیم اشغالگر صهیونیستی را دارد».

آمریکایی ها نگران چه چیزی هستند؟

اسرائیل بلندی های جولان را در سال 1967 اشغال و در سال 1981 این منطقه را رسما به خاک خود ملحق کرد. گزارش منتشرشده توسط فاکس نیوز به عنوان یکی از مطرح ترین رسانه های آمریکایی در خصوص تیپ آزادسازی جولان اشغالی، بیش از هر چیز دیگری نشانگر عمق نگرانی و هراس ایالات متحده آمریکا و متحد آن یعنی رژیم صهیونیستی از تحرکات محور مقاومت برای آزادی این ارتفاعات استراتژیک (جولان) است. اما به راستی چه عاملی سبب شده آمریکایی ها تا این اندازه نسبت به آزادسازی جولان اشغالی احساس نگرانی کرده و در هراس باشند؟ علت اصلی و اساسی نگرانی بی حد و حصر آمریکایی ها از تشکیل تیپ آزادسازی بلندی های جولان اشغالی به اهمیت استراتژیک و راهبردی این بلندی ها و ارتفاعات باز می گردد.  جولان یکی از نقاط حساس و استراتژیک برای سوریه، لبنان و رژیم صهیونیستی محسوب می شود. بلندی های جولان اشغالی همچنین یکی از مهمترین معابر برای اشراف بر عمق استراتژیک جبهه فلسطین اشغالی تلقی می شود. همچنین وضعیت منحصر به فرد جولان به گونه ای است که به رژیم صهیونیستی این امکان را می دهد تا با امکانات جاسوسی و نظامی خود، تمامی تحرکات نظامی، الکترونیک و مخابراتی سوریه را تحت نظارت خود قرار دهد، چراکه ارتفاعات جولان بر حومه دمشق اشراف دارد.

نقشه صهیونیسم برای مقابله با عملیات آزاسازی جولان

رژیم صهیونیستی طی دهه های گذشته با چنگ و دندان برای حفظ بلندی های اشغالی جولان به دلیل اهمیت استراتژیکی که پیشتر بدان اشاره شد، تلاش کرده است. هرچند که بلندی های جولان تنها بخش کوچکی از خاک سوریه را در بر می گیرند، اما اهمیت استراتژیک نظامی و جغرافیایی آن موجب شده است تا صهیونیستها تحت هیچ شرایطی حاضر به دل کندن از آن نشوند. رژیم صهیونیستی اکنون برای تقویت جایگاه خود در جولان اشغالی قصد دارد طرح شومِ دهها ساله خود در اراضی اشغالی فلسطینیان را در این منطقه نیز پیاده کند. صهیونیستها به دنبال آن هستند تا از طریق گسترش شهرک سازی ها در جولان اشغالی و سکونت دادن شمار زیادی از یهودیانِ سراسر جهان در این منطقه، حضور خود در آنجا را بیش از پیش تقویت کنند . این اقدامات پس از آن انجام می شوند که زمزمه ها در خصوص لزوم آغاز عملیات آزادسازی جولان بیش از هر زمان دیگری افزایش یافته است.

آمارهای اسرائیل تا اواسط سال 2015 نشان می‌دهد که 33 منطقه صهیونیست نشین در بلندی ‌های جولان احداث و 18 هزار صهیونیست در آنجا ساکن شده اند. اکنون کابینه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی به دنبال جذب تعداد بیشتری از مهاجران یهودی به بلندی‌ های اشغال شده جولان است. این مقام صهیونیست که پرونده فساد مالی اش وی را با چالش های فراوانی مواجه ساخته است، می ‌خواهد شهرک‌های صهیونیست نشین دیگری را در این منطقه بسازد و شهرک‌های کنونی را نیز توسعه دهد تا بتواند تعداد صهیونیست‌های ساکن در بلندی ‌های جولان را تا سال 2020 به دو برابر تعداد کنونی افزایش دهد.[1]

این تلاش صهیونیست ها در جولان اشغالی در حالی صورت می گیرد که طبق قوانین بین المللی، هیچیک از طرف هایِ اشغالگر نمی‌توانند افراد غیرنظامی را وارد بخش‌های اشغال‌ شده کنند و مبادرت به چنین اقدامی از منظر قوانین جهانی، غیرقانونی است. با این وجود مقامات رژیم صهیونیستی سعی دارند با حمایت های دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا شهرک های مسکونی در جولان اشغالی را گسترش دهند. تصمیم سازان صهیونیست سعی دارند اوضاع کنونی اسکان شهرک نشینان در بلندی ‌های جولان را که سرزمین سوری است، به یک واقعیت غیر قابل تغییر تبدیل کنند. البته ناگفته نماند که همین اقدام رژیم صهیونیستی  نیز خود به تنهایی حاکی از ترس و وحشت آنها از تحرکات محور مقاومت برای حرکت به سمت بلندی های اشغالی جولان است.

چشم طمع به منابع نفتی

رژیم صهیونیستی در سال 2013 با اعطای مجوز اکتشاف نفت به یک شرکت اسرائیلی ‌ـ‌ آمریکایی در بلندی‌ های جولان، اقدام به استخراج نفت از این بلندی ها کرد. شرکت اسرائیلیِ حفاری «افق» نیز در سال 2014 مقدمات لازم را برای آغاز حفاری اکتشاف و استخراج نفت در جولان  اشغالی را آغاز کرد. اسرائیل به دنبال آن است تا  بیش از یک میلیارد بشکه نفت از جولان  استخراج کند. عملیات اکتشاف در 10 پایگاه آغاز شده و ارزیابی ‌ها حاکی از آن است که میزان نفت استخراجی نیاز اسرائیل را برای سال‌های طولانی رفع می‌کند. [2] بنابراین، پر واضح است که صهیونیستها و آمریکایی ها چشم طمع به منابع نفتی موجود در جولان اشغالی دوخته و بی درنگ درصدد غارت این منابع ارزشمند که در واقع متعلق به دولت سوریه است، هستند. برخورداری صهیونیستها از منابع نفتی سرشار و همچنین دستیابی آنها به عواید حاصل از فروش این منابع، موجب خواهد شد تا آنها حداقل کمتر از گذشته به کمک های مالی ایالات متحده آمریکا نیازمند باشند؛ مسئله ای که واشنگتن به دلیل شرایط اقتصادی کنونی اش به شدت از آن استقبال می کند.

سخن پایانی

براساس آنچه که گفته شد، کاملا واضح است که از دست رفتن ارتفاعات استراتژیک و راهبردی جولان اشغالی خسارت های فراوانی را در عرصه های مختلف به رژیم صهیونیستی وارد خواهد کرد. این رژیم در صورت از دست دادن جولان اشغالی نه تنها از لحاظ مادی به شدت متضرر خواهد شد، بلکه از لحاظ نظامی نیز به صورت چشمگیری ضربه خواهد خورد. علت اصلی این مسئله هم همانطور که پیشتر ذکر شد، آن است که تل آویو دیگر نخواهد توانست همچون گذشته از طریق جولان اشغالی، بر اراضی اشغال شده فلسطینیان، سوریه و همچنین مرزهای لبنان، اشراف داشته باشد. در شرایط کنونی یکی از اهداف اصلی صهیونیستها از نقش آفرینی در راستای تشدید تنش‌ها در سوریه، طولانی تر کردن زمان بحران این کشور و به تبع آن، بازداشتن نیروهای مقاومت از اندیشیدن به عملیات آزادسازی جولان اشغالی است. طبیعی است، ایالات متحده آمریکا نیز که تحقق اهداف خود در منطقه را در گرو تقویت قدرت رژیم صهیونیستی می داند، هیچگاه حاضر نخواهد شد زیر بار عملیات آزادسازی جولان اشغالی برود و درست به همین دلیل است که فریاد رسانه‌ های مزدور و جیره‌خوارِ کاخ سفید از تشکیل تیپ آزادسازی جولان به آسمان رفته است.

پی نوشت:

1ـ https://www.mashreghnews.ir/news/367070/

2ـ http://iuvmpress.com/fa/25070

مرتبط‌ها

احمد دستمالچیان، کاردار پیشین ایران در عربستان

فادی جونی فعال فضای مجازی درباره آمار متبلایان به کرونا

آیا حملات اخیر آمریکا به عراق، غیر عادی و غیرقابل پیش‌بینی بود؟

دلیل اصلی کاهش مشارکت در  انتخابات مشکلات معیشتی بود نه کرونا

کاهش قیمت نفت بیشتر از همه ضرر عربستان و روسیه است نه ایران

توسعه‌طلبی‌های «اِسپارت خلیج فارس»