دیدبان

پایان راه رویای بارزانی

پایان راه رویای بارزانی
به گزارش دیدبان؛پیش از این بسیاری بر این عقیده بودند که با توجه به شرایط موجود بارزانی به نحو احسن از فرصت به دست آمده برایش استفاده کرده و برای خیلی از کارشناسان و ناظران و تحلیلگران مسائل سیاسی منطقه‌ای بسیار سخت بود که شکست رئیس اقلیم کردستان عراق  را باور کنند، اما او تمامی اعتبار نداشته‌اش را بر سر عقده‌گشایی‌های بچه‌گانه‌اش گذاشت و ازبین برد و داد کسی هم در نیامد، به جز همان‌هایی که روزگازی از ترس ترور شخصیت توسط رسانه‌های بی‌چشم و روی او، ناچار به اطاعت از نظام حاکم بر اقلیم بودند. اما حالا دیگر کسی ناچار به اطاعت نیست، این ملامسعود است که بیچاره و بی‌حال باید جایی برای فرار پیدا کند. آنهایی که تا هفته گذشته از وحشت ترور شخصیت مهر سکوت بر لب زده بودند، اکنون توانسته‌اند که زبان باز کنند و حرف دلشان را بزنند. با این حال، ملامسعود قافیه را باخته است و دیگر بر کرکوک سلیمانیه نفوذی ندارد و هر آنچه است، در اربیل و دهوک است. 
 
 
یکی از نمایندگان کُرد اعلام کرد که با میانجیگری سردار قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس پاسداران ایران مساله همه پرسی اقلیم کردستان خاتمه یافت. «مسعود حیدر» یکی از نمایندگان اقلیم کردستان روز سه‌شنبه در صفحه فیس‌بوک خود اعلام کرد که اخیرا پس از برگزاری همه پرسی با نظارت حیدر العبادی نخست‌وزیر عراق و وساطت قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس ایران توافق ۹ ماده‌ای میان هادی العامری از فرماندهان حشد الشعبی و بافل طالبانی از فرماندهان اتحادیه میهنی کردستان به وجود آمد که به موجب آن تا زمان نامشخص مساله همه پرسی لغو شد.
 
برهمین اساس این نماینده پارلمان عراق تصریح کرد  این توافق برگرفته از یک برنامه‌ریزی فرانسوی است که به موجب آن کردستان عراق به دو اقلیم یا دولت تقسیم می شود تا در آینده نزدیک به فکر جدایی نباشد. 
 
 
خبرگزاری رسمی عراق نیز اعلام کرد که بر اساس این توافق نیروهای عراقی به مناطق مورد مناقشه بازخواهند گشت و ۱۷ مرکز اداری در استان کرکوک که دولت اقلیم کردستان از سال ۲۰۱۴ میلادی آن‌ها را اداره می‌کند باید به دولت فدرال عراق داده شوند و اگر دولت اقلیم کردستان این مراکز را تحویل ندهد دولت فدرال خواهان ۱۱ مرکز دیگر خواهد شد و در مجموع ۲۸ مرکز اداری خواهند شد.
 
در این توافق همچنین آمده است: مرکز شهر کرکوک تحت سیطره و اداره مشترک خواهد بود و کردها ۱۵ منطقه آن را اداره وتشکلات دیگر ۲۵ منطقه ی دیگر را اداره خواهند کرد و این وضعیت به مدت ۶ ماه ادامه خواهد داشت. همچنین دولت فدرال عراق اماکن استراتژیک کرکوک یعنی اردوگاه کیوان، فرودگاه و میدان‌های نفتی را اداره و فرودگاه سلیمانیه برای پروازهای بین‌المللی باز خواهد شد.
 
از سویی دیگر دولت فدرال عراق باید حقوق کارمندان سلیمانیه و کرکوک و همچنین حقوق نیروهای پیشمرگه در مرزهای سلیمانیه را پرداخت کند و طبق خواسته بافل طالبانی اقلیم حلبچه -سلیمانیه - کرکوک باید تشکیل و برای آن دولت تعیین شود. در پی همه پرسی در منطقه کردستان عراق که با مخالفت دولت مرکزی، کشورهای همسایه عراق و کشورها و مجامع بین المللی انجام شد تنش های زیادی در این منطقه به وجود آمد.
 

مرتبط‌ها

احمد دستمالچیان، کاردار پیشین ایران در عربستان

فادی جونی فعال فضای مجازی درباره آمار متبلایان به کرونا

آیا حملات اخیر آمریکا به عراق، غیر عادی و غیرقابل پیش‌بینی بود؟

دلیل اصلی کاهش مشارکت در  انتخابات مشکلات معیشتی بود نه کرونا

کاهش قیمت نفت بیشتر از همه ضرر عربستان و روسیه است نه ایران

توسعه‌طلبی‌های «اِسپارت خلیج فارس»