دیدبان
در نشست خبری مشترک با وزیر خارجه قطر:

تیلرسون: طرف‌های بحران قطر برای گفت‌وگو آمادگی ندارند

تیلرسون: طرف‌های بحران قطر برای گفت‌وگو آمادگی ندارند

به گزارش دیدبان به نقل از خبرگزاری فرانسه، «رکس تیلرسون» وزیر خارجه آمریکا، روز یکشنبه در دوحه گفت که طرف‌های بحران در شورای همکاری خلیج‌فرس به‌ویژه عربستان سعودی و قطر همچنان برای گفت‌وگو آماده نیستند.

ماموریت تیلرسون در منطقه همچون روال سابق در ماه ژوئیه گذشته به خروج از بحران منتهی نمی‌شود.

وزیر خارجه آمریکا، عصر دیروز طی کنفرانسی مطبوعاتی در دوحه گفت که در دیدارش با «محمد بن‌سلمان»، که یکشنبه در ریاض انجام داد، از وی آغاز گفت‌وگوها برای حل بحران قطر را خواستار شد.

تیلرسون گفت: «هیچ سیگنال قوی از تمایل گروه‌ها برای گفت‌وگو( ...) وجود ندارد و نمی‌توان مردم را مجبور کرد که گفت‌وگو کنند در حالی‌که آنها برای آن آماده نیستند.»

وزیر خارجه آمریکا، که عصر شنبه سفر منطقه‌ای خود را آغاز کرده است، پیش از ترک واشنگتن گفته بود که انتظار ندارد بحران قطر به‌زودی حل شود؛ چرا که ائتلاف تحریم‌کننده‌های تمایلی به گفت‌وگو ندارد.

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا اخیر از آمادگی واشنگتن برای ایفای نقش میانجیگرانه برای حل سریع بحران خبر داد. در حالی‌که تیلرسون گفته است: «(طرف‌ها) به کاخ سفید دعوت نشده‌اند... تلاش برای کمک به انجام این گفت‌وگوها ادامه خواهد یافت.»

در پنجم ژوئن یک هفته پس از سفر دونالد ترامپ به ریاض، چهار کشور عربی روابط دیپلماتیک و اقتصادی‌‌شان با قطر را به اتهام حمایت آن تروریسم قطع و فهرست شروط سیزده‌گانه‌ای را برای ازسرگیری این روابط مطرح کرده‌اند، از جمله قطع روابط با ایران.

در حالی‌که دوحه این اتهام را رد و تأکید می‌کند چنین خواسته‌هایی حاکمیت ملی قطر را هدف گرفته است.

ناظران می‌گویند انزوای قطر در پی این محاصره، این کشور را هر چه بیشتر به سمت ایران، رقیب تراز اول عربستان در منطقه سوق داده است.

وزیر خارجه آمریکا در ادامه با اشاره به این‌که ایران «تنها گذرگاه هوایی قابل دسترس برای قطر» به دلیل این تحریم، است، گفت: «این یک مثال ساده از چیزی است که باعث نگرانی ما می‌شود.»

رکس تیلرسون همچنین از دستاوردهای قطر در مبارزه با تروریسم استقبال کرد.

از سوی دیگر، «محمد بن‌عبدالرحمن آل‌ثانی» وزیر خارجه قطر در این کنفرانس خبری گفت که بحران جاری تلاش‌های دوحه را در امر مبارزه با تروریسم با موانع مواجه کرده است.

وزیر خارجه قطر چهار کشور عربی را مسئول این بن‌بست معرفی کرد.

وی در پاسخ به سوالی درباره تعویق نشست شورای همکاری خلیج‌فارس، گفت: «ما هیچ نامه رسمی در این‌باره دریافت نکرده‌ایم، با این حال امیدواریم این نشست در موعد مقرر برگزار شود.»

محمد بن‌عبدالرحمن آل ثانی افزود: «اگر این نشست به تعویق بیفتد در نتیججه ناسازگاری و سختگیری این کشورها و عدم توانایی‌شان برای آغاز بحث‌‌ها درباره دلایل این بحران ساختگی است.»

وزیر خارجه قطر برگزاری نشست شورای همکاری خلیج‌فارس را فرصتی طلایی برای آغاز گفت‌وگوها از طریق کانال‌های دیپلماتیک عنوان کرد و گفت: «این بحران به شکل مستقیم به دلیل رفتارهای غیرمسئولانه کشورهای محاصره‌کننده بر امنیت عمومی کشورهای عضو این شورا تاثیر گذاشته است.»

وی از عربستان سعودی، امارات، بحرین و مصر خواست به «اقدامات تحریک‌کننده و مداخله در امور داخلی قطر» پایان دهند.

مرتبط‌ها

احمد دستمالچیان، کاردار پیشین ایران در عربستان

فادی جونی فعال فضای مجازی درباره آمار متبلایان به کرونا

آیا حملات اخیر آمریکا به عراق، غیر عادی و غیرقابل پیش‌بینی بود؟

دلیل اصلی کاهش مشارکت در  انتخابات مشکلات معیشتی بود نه کرونا

کاهش قیمت نفت بیشتر از همه ضرر عربستان و روسیه است نه ایران

توسعه‌طلبی‌های «اِسپارت خلیج فارس»