دیدبان

کشمکش بر سر تماس تلفنی شیخ تمیم با بن‌سلمان؛ ریاض: با دوحه گفت‌وگو نمی‌کنیم

کشمکش بر سر تماس تلفنی شیخ تمیم با بن‌سلمان؛ ریاض: با دوحه گفت‌وگو نمی‌کنیم

به گزارش دیدبان، عصر جمعه خبرگزاری رسمی قطر( قنا) خبر داد «تمیم بن‌حمد بن‌خلیفه آل‌ثانی» امیر قطر در تماسی تلفنی با «محمد بن‌سلمان» ولیعهد عربستان سعودی، از ابراز تمایل کشورش برای حل بحران به وجود آمده میان دوحه و چهار کشور عربی سخن گفته است.

بنابر این گزارش‌ها در این تماس تلفنی که می‌توانست تلاشی تازه برای شکستن گره تحریم قطر از سوی عربستان سعودی، امارات متحده عربی، مصر و بحرین تلقی شود، آقای آل ثانی به ولیعهد عربستان گفته بود دوحه آماده مذاکره بر سر خواسته‌های تحریم‌کنندگان این کشور است.

اما ساعتی آژانس خبری سعودی (اس‌پی‌ای) خبر داد که به علت درج تحریف‌آمیز محتوای این مکالمه در رسانه‌های قطری، تمام تماس‌ها با دوحه «تعلیق» می‌شود.

آژانس خبری سعودی ابتدا محتوای گفت‌وگوی تلفنی میان امیر قطر و ولیعهد عربستان را چنین نقل کرده بود: «در خلال این گفت‌وگو، امیر قطر از تمایل خود برای نشستن بر سر میز مذاکره و گفت‌وگو درباره مطالبات طرفین به نحوی که برای هر دو طرف سودمند باشد، سخن گفت.»

این خبرگزاری همچنین نوشته بود که قرار است ریاض پس از گفت‌وگو و جلب موافق امارات متحده عربی، مصر و بحرین درباره جزئیات بیشتر سخن خواهد گفت.

اما ساعتی بعد همین وبسایت خبری با انتشار اطلاعیه‌ای نوشت: «از آنجا که تلاش قطر برای تحریف محتوای این گفتگو نشان از جدی نبودن این کشور برای حل بحران دارد، تمام گفتگوها میان ریاض و سه کشور عربی دیگر و دوحه معلق خواهد شد تا زمانی‌که قطر رسما و در بیانیه‌ای علنی از موضع خود سخن بگوید.»

بیش از سه ماه از قطع روابط سیاسی، تجاری و امنیتی میان قطر و چهار کشور عربستان، امارات، بحرین و مصر می‌گذرد.

روز ۵ ژوئن، دولت‌های عربستان سعودی، بحرین، امارات متحده عربی و مصر با متهم کردن قطر به حمایت از تروریسم و نادیده گرفتن تعهد مشترک اعضای کشورهای عضو شورای همکاری خلیج‌فارس در سال ۲۰۱۴، روابط سیاسی خود با این امیرنشین را قطع کردند و آن را هدف تحریم تجاری و اقتصادی قرار دادند. چند کشور دیگر از جمله یمن و مالدیو نیز روابط سیاسی خود را با قطر قطع کردند.

کشورهای تحریم‌کننده بعدا شرایط سیزده گانه‌ای را برای پایان دادن به تحریم مطرح کردند که از جمله شامل قطع حمایت مالی قطر از «سازمان‌های تروریستی»، کاهش روابط با ایران، متوقف کردن فعالیت شبکه خبری الجزیره و بستن یک پایگاه نظامی ترکیه در این کشور بود. قطر این شرایط را نپذیرفته و براساس برخی گزارش‌ها، کشورهای تحریم‌کننده نیز گفته‌اند که بر اجرای تمامی این خواست‌ها اصرار ندارد. با اینهمه، نشانی از پایان این اختلاف دیده نمی‌شود.

 

مرتبط‌ها

احمد دستمالچیان، کاردار پیشین ایران در عربستان

فادی جونی فعال فضای مجازی درباره آمار متبلایان به کرونا

آیا حملات اخیر آمریکا به عراق، غیر عادی و غیرقابل پیش‌بینی بود؟

دلیل اصلی کاهش مشارکت در  انتخابات مشکلات معیشتی بود نه کرونا

کاهش قیمت نفت بیشتر از همه ضرر عربستان و روسیه است نه ایران

توسعه‌طلبی‌های «اِسپارت خلیج فارس»