دیدبان

بحران در ونزوئلا؛ یک بالگرد به دیوان عالی حمله کرد

بحران در ونزوئلا؛ یک بالگرد به دیوان عالی حمله کرد

به گزارش دیدبان به نقل از رویترز، در حادثه‌‌ای که «نیکولاس مادورو» رئیس‌جمهوری ونزوئلا آن را یک «حمله تروریستی» خوانده، یک بالگرد سعی کرده است دیوان عالی این کشور را بمباران کند. این رخداد از روند رو به افزایش بحران سیاسی در ونزوئلا حکایت دارد.

شاهدان عینی می‌گویند، صدای انفجار در مناطق مرکزی «کاراکاس» پایتخت ونزوئلا که محل دیوان عالی این کشور، کاخ ریاست‌جمهوری و برخی دیگر ساختمان‌های مهم دولتی‌ است، شنیده شد.

در همین راستا، روزنامه «نیویورک‌تایمز» به نقل از مقام‌های دولتی ونزوئلا نوشته است که این حمله توسط گروهی از «نیروهای سرکش پلیس» انجام شده‌ است.

ویدئویی از محل وقوع حمله نشان می‌دهد که بالگرد اطراف ساختمان دیوان عالی چرخ می‌زند و صدای انفجار از محل شنیده می‌شود.

طبق این گزارش، بالگرد اطراف وزارت کشور نیز دیده شده‌است؛ جایی‌که مادورو در آن در حال سخنرانی بود.

رئیس‌جمهوری ونزوئلا این واقعه را «حمله تروریستی به نهادهای کشوری» نامیده و در بخشی دیگری از سخنانش نیز گفته‌است که «ممکن بود ده‌ها نفر کشته شوند».

مخالفان مادورو، مدت‌هاست خواستار سرکشی نیروهای امنیتی و پلیس از فرمان‌های رئیس‌جمهوری این کشور هستند.

در عین حال گروهی از مخالفان، در شبکه‌های اجتماعی این احتمال را مطرح کرده‌اند که واقعه اخیر «ساختگی» و برای «توجیه» فشارها و سرکوب، در میانه بحران آن کشور باشد.

پیشتر در روز سه‌شنبه مادورو هشدار داده بود که او و هوادارنش، در صورت سقوط خشونت‌بار دولت، دست‌ به اسلحه خواهند برد.

معترضان به سیاست‌های مادورو، چندین هفته‌است که دست به برپایی تظاهرات و اعتراضات تازه‌ای زده‌اند. مخالفان از جمله به فرمان جدید رئیس‌جمهوری برای بازبینی قانون اساسی توسط یک نهاد فوق‌العاده اعتراض دارند.

سازمان‌های غیردولتی ونزوئلا دولت را متهم کرده‌اند که برای مخالفان دادگاه‌های نظامی برپا کرده است. رئیس سازمان کشورهای قاره آمریکا، با انتقاد از سرکوب مخالفان در ونزوئلا اعلام کرده است «دولت نیمه‌نظامی و نیمه‌مدنی ونزوئلا، یکی از بدترین انواع دیکتاتوری را نمایندگی می‌کند».

مادورو از سوی دیگر می‌گوید که هدف نهاد فوق‌العاده‌ای که برای بازبینی قانون اساسی تشکیل داده، ایجاد صلح و آرامش در کشور است. او در عین حال آمریکا را به دخالت در امور کشور خود برای دستیابی به منابع نفت متهم کرده‌است. ایالات متحده اتهام‌ دخالت در امور داخلی ونزوئلا را رد کرده‌است.

دست‌کم ۷۵ نفر در اعتراض‌های اخیر جان خود را از دست داده‌اند.

 

مرتبط‌ها

احمد دستمالچیان، کاردار پیشین ایران در عربستان

فادی جونی فعال فضای مجازی درباره آمار متبلایان به کرونا

آیا حملات اخیر آمریکا به عراق، غیر عادی و غیرقابل پیش‌بینی بود؟

دلیل اصلی کاهش مشارکت در  انتخابات مشکلات معیشتی بود نه کرونا

کاهش قیمت نفت بیشتر از همه ضرر عربستان و روسیه است نه ایران

توسعه‌طلبی‌های «اِسپارت خلیج فارس»