دیدبان

اردوی امید برای بهارستان

اردوی امید برای بهارستان

دیدبان: دومین جلسه فراکسیون امید مجلس دهم، روز گذشته در سالن کنفرانس محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران، برگزار شد. جلسه‌ای که دستور کار آن تصویب اساسنامه و انتخاب اعضای هیأت‌رئیسه فراکسیون بود و البته این برنامه پشت درهای بسته انجام شد.

 در میان نمایندگان حاضر در این مراسم که منتخبان لیست امید در سراسر کشور بودند، حضور مسعود پزشکیان و علی مطهری باز هم معنای خاصی داشت.  

پس از بررسی مواد اساسنامه و تصویب آن، انتخاب رئیس فراکسیون به دلیل اینکه هیچ کاندیدایی به جز عارف نامزد این سمت نبود، بدون برگه و با قیام و قعود انجام شد که تمامی اعضای فراکسیون به‌عنوان موافق ریاست عارف قیام کردند.

پس از آن بود که ٢٣ نفر به‌عنوان نامزد عضویت در هیأت‌رئیسه موقت، اعلام کاندیداتوری کردند تا از میان آنها، هشت عضو دیگر هیأت‌رئیسه با رأی اعضای حاضر انتخاب شوند. محمدعلی وکیلی، مصطفی کواکبیان، بهرام پارسایی، محمود صادقی، محمدرضا تابش، علی نوبخت، الیاس حضرتی، قاسم میرزایی نیکو، فاطمه سعیدی، شهاب‌الدین بیمقدار، معصومه آقاپور، حسین امیری‌خامکانی، مسعود رضایی، احمد مازنی، بهروز بنیادی، پروانه مافی، محمود نگهبان‌سلامی، غلامرضا تاجگردون، پروانه سلحشوری، فریده اولادقباد، محمد فیضی، محمدرضا منصوری، رامین نورقلی‌پور و تربتی‌نژاد اسامی ٢٣ نامزد عضویت در هیأت‌رئیسه فراکسیون بود که پس از شمارش آرا به‌ترتیب تاجگردون، تابش، مازنی، حضرتی، صادقی، کواکبیان، وکیلی و نوبخت به‌عنوان اعضای هیأت‌رئیسه فراکسیون انتخاب شدند. آنچه در این میان بیش از همه جلب توجه می‌کرد، نحوه اداره جلسه از سوی عارف بود؛ معاون‌اول رئیس دولت اصلاحات که برخی از منتقدانش درباره توانایی او در اداره جلسه تردیدهایی مطرح می‌کردند، با اداره مطلوب و منظم این جلسه، تحسین حاضران را برانگیخت.

در بخش دوم این همایش و پس از اعلام نتایج انتخابات هیأت‌رئیسه، محمدرضا عارف به‌عنوان رئیس فراکسیون امید، در سخنانی با یادآوری اینکه مردم جواب خیلی خوبی به ائتلاف امید دادند، از نمایندگانی که با تماس تلفنی از فراکسیون حمایت کرده و اعلام کرده‌‌اند که امکان حضور در این جلسه را ندارند تشکر کرد و گفت: «فراکسیون امید باید با همه فراکسیون‌های مجلس همکاری کند». عارف با بیان اینکه بعد از انتخابات خرداد ٩٢ نشاطی در کشور احساس شد و روند بعد از خرداد ٩٢، حاکمیت اخلاق، عقلانیت و تدبیر بود و استمرار این موضوع، خواست جامعه بود، افزود: «مجلسی می‌خواهیم که رقیب دولت نباشد». نفر اول انتخابات تهران و رئیس فراکسیون امید با تأکید بر اینکه مردم به فهرستی رأی دادند که مبنای آن اخلاق بود، گفت: «همه فراکسیون‌ها باید در مدیریت مجلس مشارکت کنند و برنامه ششم احتمالا اولین خروجی مجلس دهم خواهد بود». او همچنین با بیان اینکه هیأت‌رئیسه موقت یک‌ماهه است، گفت: «امیدواریم هیأت‌رئیسه موقت بتواند در این مدت، با بررسی نمایندگان عضو فراکسیون، برای عضویت آنها در کمیسیون‌های مختلف مجلس برنامه‌ریزی کند».

پس از سخنان عارف، محمدرضا تابش که در انتخابات هیأت‌رئیسه به‌عنوان نفر دوم انتخاب شده بود، در سخنانی از انتخاب‌نشدن هیچ‌یک از زنان و نماینده‌های اقلیت مذهبی در هیأت‌رئیسه انتقاد کرد. این نماینده اصلاح‌طلب مجلس با بیان اینکه حضور‌نداشتن نماینده زنان و اقلیت‌ها در ترکیب هیأت‌رئیسه، با نگاه و شعارهای ما اصلاح‌طلبان تناسب ندارد و اعلام کرد با کناره‌گیری خودش و دکتر وکیلی که برای این کار اعلام آمادگی کرده است، قصد دارد راه را برای ورود نفرات نهم و دهم که یک نماینده اهل تسنن (محمود نگهبان سلامی) و یک نماینده زن (فاطمه سعیدی) بودند، به هیأت‌رئیسه باز کند. این سخنان تابش با تشویق حاضران همراه شد؛ اما در نهایت نظر هیأت‌رئیسه این بود که این ایراد در انتخابات هیأت‌رئیسه دائمی که ماه آینده و بعد از معلوم‌شدن تکلیف هیأت‌رئیسه مجلس برگزار خواهد شد، رفع شود.

اما این یک سوی ماجرا بود و در سوی دیگر و درحالی‌که جلسه فراکسیون امید از ساعت سه آغاز شده بود، اصولگرایان نیز برای همایشی در محل مجلس مشروطه که از ساعت ١٧:٣٠ آغاز می‌شد، فراخوانده شده بودند. همایشی که در پیام دعوت آن آمده بود: «سرور ارجمند جناب آقای... به استحضار می‌رسد، همایش بزرگ مجلس ولایی و اخلاق‌مدار، سه‌شنبه ٢٨ اردیبهشت از ساعت ١٧:٣٠ لغایت ٢١ به صرف شام در محل مجلس شورای اسلامی ساختمان مشروطه با حضور دکتر علی لاریجانی و میهمانان ویژه برگزار می‌گردد.»

منبع:اعتماد

مرتبط‌ها

بیشترین سقوط ارزش سهام وال استریت در یک روز

دولت آمریکا به کشتن شهروندان ایرانی افتخار می‌کند

مقابله با کرونا از منظر حکمرانی (1)

آمریکا برای آزادی مزدور اسرائیلی، دست به تهدید و ارعاب زد

افشای نام‌های جدید از شاهزادگان بازداشت‌شده

استیصال رسانه‌ای ائتلاف در یمن