دیدبان

تهدیدهای آمریکا فقط در حدبلوف سیاسی است

تهدیدهای آمریکا فقط در حدبلوف سیاسی است

به گزارش دیدبان به نقل از فارس ، مسئله PMD یا همان جنبه‌های نظامی احتمالی برنامه هسته‌ای ایران که از سوی غربی‌ها عنوان شده از ابتدا با واکنش صاحب نظران و فعالان سیاسی داخلی مواجه شد. هرچند در متن بیانیه لوزان آن طور که وزارت امور خارجه عنوان می‌کند اشاره‌ای به این مسئله نشده است اما طرف‌های غربی به شدت در روزهای اخیر بر مسئله ضرورت نظارت بر اماکن نظامی کشور تاکید دارند. به عنوان مثال روزنامه گاردین در مطلبی اعلام کرد غرب خواهان بازرسی از مراکز نظامی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است. با این حال کاملا مشخص است که این زیاده خواهی طرف مقابل با دست رد ایران روبه رو خواهد. رهبر معظم انقلاب نیز صراحتا بر ضرورت مقابله با تهدیدات نظامی آمریکایی‌ها اشاره داشتند و به همه قوای نظامی کشور دستور افزایش آمادگی‌های دفاعی را دادند. با این حال برای بررسی هرچه بیشتر سرنوشت مذاکرات هسته‌بین ایران و گروه ۱+۵ مصاحبه‌ای را با حجت الاسلام والمسلمین محمود رجبی از برجسته جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ترتیب دادیم و در این باره به گفت و گو نشستیم.

 آمریکایی‌ها از طرح مسئله PMD چه هدفی را پیگیری می‌کنند. به نظرتان چرا در شرایط فعلی آن هم بعد از بیانیه لوزان این مسئله عنوان شده است؟

شخصا معتقدم هستم هدف غرب از مطرح کردن این موضوع دست بالا گرفتن در ادامه مذاکرات هسته‌ای است. آنها به دنبال تحمیل نظرات خود به ایران هستند و سعی دارند تا با این اهرم به نوعی تیم هسته‌ای کشور ما را زیرفشار قرار داده و هر آنچه که خود می‌پسندند در متن بیانیه وارد کنند. البته باید به این مسئله مهم نیز توجه داشته باشیم که بخشی اصلی خصومت آمریکایی‌ها با ایران مربوط به مسئله هسته‌ای نیست بلکه آنها با اساس نظام اسلامی مشکل دارند. گو اینکه خودشان نیز بارها اعلام کرده‌اند که حتی اگر در مسئله هسته‌ای به توافقی دست یابیم باز پرونده تحریم‌ها در مسایل دیگر همچون دفاع ایران از گروه‌های مقاومت در خاورمیانه و مسئله حقوق بشر باز است. لذا بخشی از این مسایل به اینجا باز می‌گردد که غرب نمی‌خواهد مشکل خود با ایران را حل و فصل کند چرا که اگر این مشکل حل شود دیگر بهانه‌ای برای فشار سیاسی و اقتصادی و... نیست.

 عملکرد دستگاه سیاست خارجی و تیم مذاکره کننده در مواجهه با این زیاده خواهی‌های غرب را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

امروز خوشبختانه بعد از تذکرات رهبری مسئولان ما برخلاف آن اوایل که مقداری لحن آرام در مقابل آمریکا داشتند و همین لحن اندکی طمع آنها را بیشتر کرد مواضع قاطعی را اتخاذ می کنند و به نظر می‌رسد این مذاکرات با توجه به خطوط قرمز و شفاف ما نمی‌تواند به نتیجه خاصی منتج شود. ببینید در خصوص مسئله توان دفاعی کشور ما موضع رهبری و مردم کاملا مشخص است و هیچ فردی در ایران بازرسی از اماکن نظامی را نخواهد پذیرفت. از سوی دیگر خوی تجاوزگری و زیاده خواهی آمریکا نیز تاکنون تغییر نکرده است و لذا اگر قرار باشد توافقی به دست آید یکی از طرفین باید از موضع خود کوتاه بیایند که این امر برای هر دو طرف در شرایط فعلی بعید به نظر می‌رسد.

 دولت یازدهم از زمان روی کار آمدن مانور زیادی روی مسئله مذاکرات داده است و به نوعی یک نگاه مثبت و خوشبینی نسبت به آینده مذاکرات در جامعه وجود دارد. به نظرتان چگونه می‌توان این نگاه را اصلاح کرد؟

ببینید ما اگر دستور رهبری در خصوص اطلاع مردم از جزئیات مذاکرات را عمل کنیم خیلی از این خوشبینی‌های غیرواقعی از بین می‌رود. بنده با توجه به برخی اطلاعاتی که دارم مطلع هستم که در جریان مذاکرات آمریکایی‌ها به هیچ وجه از روحیه تجاوزگری خود کوتاه نیامده‌اند و حتی در یک روز چند قول صریح داده‌اند اما باز زیر آن زده‌اند. ما چیز محرمانه‌ای با مردم نداریم و باید صریح و روشن این مسائل را با مردم در میان بگذاریم. مطمئنا اگر همگان بدانند که تیم هسته‌ای کشورمان با چه عناصر پلید و کینه توز و ضدبشری روبه رو بوده است دیگر هیچ نگاه مثبتی وجود نخواهد داشت. البته در همین بیانیه لوزان در حالی که آمریکایی‌ها سندی را مکتوب کرده بودند باز از آن عدول کردند و همین مسائل نشانگر آن است که به هیچ وجه نمی‌توان به این دولت اعتمادی داشت.

نظرتان درباره تهدیدات نظامی اخیری که آمریکایی‌ها مطرح کرده‌اند چیست؟

ببینید این سخنان را تنها در حد یک بلوف سیاسی باید مورد توجه قرار داد و نه بیشتر. شما اگر نگاهی به تحولات منطقه داشته باشید می‌بیند که در جنگ‌های اخیر حماس و حزب الله با اندک توان دفاعی توانسته‌اند رژیم صهیونیستی را به زانو در آورده‌اند و مطمئنا اقدام نظامی علیه ایران به معنای یک دیوانگی تمام عیار است و آمریکایی‌ها نیز این مسئله را به خوبی می‌دانند. در دوران جنگ نیز که ما وضعیت سازماندهی مناسبی نداشتیم توانستیم در مقابل صدام که به نیابت از ده‌ها کشور وارد جنگ شده بود بایستیم. با این حال باید به طرف‌های آمریکایی گفت پاسخ نیروهای نظامی ایران به هر نوع تجاوزی مشت سنگین و آهنین خواهد بود و شکست مفتضحانه‌ای در انتظار متجاوزان علیه ایران قرار دارد.

 رهبر معظم انقلاب از ابتدای آغاز مذاکرات تأکید داشتند که به طرف آمریکایی اعتماد نداشته و ندارند. فکر می‌کنید این بی‌اعتمادی از کجا نشأت می‌گیرد؟

ما در سالیان طولانی قبل و بعد از انقلاب مشاهده کردیم که استکبار جهانی یک خوی تجاوز طلبی و یک دشمنی دیرینه با ملت و دین ما دارد و طبعا نمی‌خواهد این نظام آن اقتدار لازم را داشته باشد. تجربه نیز نشان داده است هر قدر هم ما کوتاه بیائیم آنها گام‌های بیشتری بر می‌دارند. در مورد مسئله هسته‌ای هم باید توجه داشت که این دانش موجب رشد و شکوفایی نظام ما می‌شود و اهرمی است که دشمن را به هراس انداخته و آنها با اینکه می‌دانستند فناوری ایران صلح آمیز است سعی دارند تا جلوی شکوفایی و رشد ملت ما و الگو شدن برای ملت‌های دیگر را بگیرند. با این حال برای اینکه برای افکار عمومی ثابت شود استکبار جهانی دشمن دین ماست و هسته‌ای تنها بهانه است رهبری اجازه مذاکره را با شرایطی دادند. اما در جریان مذاکرات نیز آمریکایی‌ها بار دیگر نشان دادند به هیچ وجه قابل اعتماد نیستند.

 اخیرا آمریکایی‌ها خواستار افزایش دامنه نظارت‌ها بر تاسیسات هسته‌ای کشورمان و حتی ورود به حوزه‌های دفاعی کشور شده اند. فکر می‌کنید این درخواست با چه هدفی از سوی آمریکا مطرح شده است؟

خود این مسئله بازرسی از مراکز نظامی گواهی است برای حقانیت ایران در مسئله هسته‌ای. چرا که اگر مشکل آنها با مسئله هسته‌ای بود باید با نظارت بر مراکز هسته‌ای همه چیز تمام می‌شد اما در حالی که خود می‌دانند این فناوری صلح آمیز است و آژانس هم بارها تایید کرده است که ایران مطابق توافق ژنو اجازه دسترسی‌ها را داده است مدام بهانه جویی‌ها خود را ادامه می‌دهند.

 فکر می‌کنید چرا آنها دست روی توان دفاعی کشور ما گذاشته‌اند؟

کاملا مشخص است چرا که قدرت دفاعی و نظامی ما بسیار بالاست و همین قدرت توان دفاع از اهداف انقلاب اسلامی را داراست. آنها درصدد هستند تا قدرت دفاعی ما را از بین ببرند تا بتوانند نظام را از بین ببرند. آنها همچنین سعی دارند از اطلاعات و اسرار نظامی کشور با خبر شوند تا در موقع لازم ضربه وارد کنند.

 برخی در کشور این ادعا را مطرح می‌کنند که اگر ایران با غرب همکاری‌های لازم را داشته باشد طرف مقابل هم همکاری می‌کند. فکر می‌کنید این برداشت صحیح است؟

به نظر من ما حتی اگر این اجازه را به آمریکایی‌ها بدهیم که از مراکز نظامی‌ما نیز بازرسی داشته باشند باز اوضاع تغییر نخواهد کرد بلکه با بهانه‌های دیگری مانند حقوق بشر و حمایت از تروریسم ایران را محکوم می‌کنند چون اساسا استکبار با ماهیت دینی نظام جمهوری اسلامی مشکل دارد. در قرآن نیز ما تعبیری داریم که دشمنان همواره در جنگ با شما خواهند بود تا زمانی که شما دست از دینتان بردارید. امروز نیز آمریکا دنبال آن است که جمهوری اسلامی دست از آرمان‌ها و ارزش‌هایش بردارد. شما اگر نگاهی به اوضاع منطقه داشته باشید متوجه خواهید شد که در همین اطراف ما کشورهای مزدوری وجود دارد که نام اسلام را بر خود یدک می‌کشند اما‌ آمریکا نه تنها با آنها معارضه نمی‌کنند و بلکه از جنایات آنها حمایت می‌کنند و اصلا این بهانه‌ها مطرح نیست. چون که این کشورها از دینشان دست برداشته‌اند و برداشتن دست از دین یعنی تسلیم استکبار جهانی شدن.

به نظر شما آیا تهدیدات نظامی که علیه ایران صورت می‌گیرد جنبه واقعی دارد؟

برای پاسخ به این سئوال کافی است نگاهی به تاریخ جنگ ایران و عراق داشته باشیم. جنگی که در آن صدام به نیابت از بسیاری از کشورهای جهان وارد مقابله با ایران شد و کشور ما نیز در شرایطی بود که از نظر نظامی توان چندانی نداشت و اصلا با شرایط فعلی قابل مقایسه نبود. اما در همان مقطع نیز با تمام فشارها و نبود تجربه ما توانستیم از این جنگ پیروزمندانه بیرون بیائیم. امروز نیز باید بدانیم که تهدیدات آمریکایی‌ها علیه ایران کاملا توخالی است و آنها می‌دانند در صورت کوچک‌ترین اقدامی بنیان‌های نظامی خودشان و شرکایشان در منطقه و به ویژه اسرائیل در تیررس ایران خواهد بود.

مرتبط‌ها

بیشترین سقوط ارزش سهام وال استریت در یک روز

دولت آمریکا به کشتن شهروندان ایرانی افتخار می‌کند

مقابله با کرونا از منظر حکمرانی (1)

آمریکا برای آزادی مزدور اسرائیلی، دست به تهدید و ارعاب زد

افشای نام‌های جدید از شاهزادگان بازداشت‌شده

استیصال رسانه‌ای ائتلاف در یمن