به گزارش دیدبان به نقل از فرهنگ، اظهارات روز گذشته سردار سرلشکر محمد علی جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران در رابطه با رزمایش نیروی دریایی سپاه در خلیج فارس و دریای عمان موسوم به «پیامبر اعظم 9» با واکنش گسترده رسانه های عربی حاشیه خلیج فارس مواجه شده است.
در همین رابطه العربیه به آن بخش از سخنان جعفری اشاره نموده که وی گفته است « قدرت بینظیری ایجاد شده که ما دلمان نمیخواهد آن را به امتحان واقعی بگذاریم ولی اگر خدای نکرده چنین روزی پیش بیاید، قطعا دریای عمان و تنگه هرمز و خلیج (فارس) در تسلط کامل نیروهای دریایی ایران است.»
العربیه سپس در ادامه و به نقل از سردار جعفری آورده است که «تمرکز روی شناورهای دشمن انجام گرفته و همه به نتیجه رسیده است و تمامی موشکهای شلیک شده به هدف اصابت کرد.»
این رسانه دربار سعودی در تحلیل اظهارات فوق و جهت بی ثمر دانستن تهدیدهای ایران و ناکارآمدی آن به واکنش احتمالی اعراب در برابر قدرت سپاه و نیروهای نظامی ایران نپرداخته و از هم پیمانان بین المللی اش مایه گذاشته است. العربیه نوشته است «...تهدیدهای لفظی محمد جعفری مبنی بر کنترل تنگه هرمز، دریای عمان و خلیج (فارس) در حالی مطرح میشود که برخی از کشورهای شورای همکاری خلیج (فارس) قراردادهای منفرد دفاعی مشترک درازمدتی با کشورهای بزرگ امضاء کرده اند. آخرین این قراردادها میان بریتانیا و بحرین به امضاء رسیده است.»
العربیه همچنین آورده است که دولت قطر، کویت و امارات متحده عربی هر کدام به نوبه خود با ایالات متحده آمریکا، بریتانیا و فرانسه قرار دادهای نظامی – دریایی در چارچوب دفاع مشترک امضاء کردهاند.
اتکا به هم پیمانان قدرتمند بین المللی شیوخ خلیج فارس از سوی العربیه در حالی است که بودجه نظامی عربستان سعودی چندین برابر ایران بوده و کشورهای عربی این شاهراه مهم بین المللی سالیانه ده ها برابر ایران تسلیحات وارد می نمایند، حال سوال اساسی این است که چرا با وجود صدها جنگنده فوق پیشرفته خریده شده، در کنار بالگردها، تانک ها، ناوها و سایر اداوت نظامی جهت قدرتمند سازی ارتش های عربی، همچنان این رژیم ها جهت تامین امنیت شان نیازمند به حضور نیروهای بیگانه هستند.
جمهوری اسلامی ایران بارها و بارها خواستار ایجاد اتحاد میان کشورهای منطقه شده و از آنها خواسته به راه حل های منطقه ای نظیر ایجاد کارگروه مشترک نظامی جهت تامین امنیت خلیج فارس و دریای عمان همراهی نمایند، امری که هیچ گاه مورد قبول دول فوق قرار نگرفته است. رزمایش اخیر نیز به مانند رزمایش های پیشین نیروهای نظامی ایران بیش از آنکه به تهدید اعراب بپردازند، آنچنان که از اظهارات فرماندهان ایرانی و صحنه عملیاتی مشخص است در پی مقابله احتمالی با نیروهای فرامنطقه ای است، همچنان که سردار جعفری در همان سخنان اظهار داشته است «...اینها همه با هدف تامین امنیت در برابر دشمنان فرامنطقهای ما صورت میگیرد. ما خود را مدافع امنیت تنگه هرمز و خلیج فارس میدانیم و این را به دنیا ثابت میکنیم.»