دیدبان
روحانی در مراسم رونمایی از ۳۴۹ اثر تاریخی - فرهنگی بازگردانده شده از بلژیک:

تمدن ایرانی سبب کاهش اسلام هراسی

تمدن ایرانی سبب کاهش اسلام هراسی

به گزارش دیدبان ، رئیس جمهوری صبح امروز شنبه (۲۷ دی) در بازدید از موزه ملی ایران، با قدردانی از دست‌اندرکاران سازمان میراث فرهنگی و معاونت حقوقی ریاست جمهوری در بازگرداندن اشیاء تاریخی به کشور، گفت: این اشیاء و آثار یک مجموعه تاریخی مجسم است و بخش عمده تاریخ ما را به خوبی معرفی می‌کند، زیرا تاریخ را می‌توان از روی اشیاء نیز مطالعه کرد.

روحانی گفت: این اشیاء نشان می‌دهد که چند هزار سال پیش ملت ایران چه تمدن بزرگی داشته، چگونه زندگی می‌کرده و یا برای دفاع از خود از چه ابزاری استفاده می‌کرده است و ما هر چه بتوانیم در سطح وسیع‌تر میراث فرهنگی کشور را به جهان معرفی کنیم، افکار عمومی بهتر متوجه می‌شوند که ملت ایران از گذشته چه جایگاهی داشته و امروز نیز باید در چه جایگاهی قرار بگیرد.

رییس جمهوری با تأکید بر اینکه این آثار باید در معرض دید نسل جوان کشور نیز قرار بگیرد، گفت: آثار بجا مانده از پیشینیان ما راه را به ما نشان می‌دهد که برای آینده باید چه برنامه‌ای داشته باشیم و چگونه از تجربه گذشته استفاده کنیم.

دکتر روحانی تصریح کرد: این اموال که از نظر کیفیت و کمیت قابل توجه است، ذی‌قیمت بوده و اکنون که به کشور بازگردانده شده اند ، نشانه اراده ملت، مسئولین و توانمندی بخش حقوقی کشور در احقاق حقوق ملت ایران است.

رییس جمهوری با قدردانی از تلاش همه دست‌اندرکاران این رخداد مهم ، افزود: به ملت ایران تبریک می‌گویم که فرزندان آنها توانستند آثار ارزشمند را به کشور بازگردانند.

مسعود سلطانی‌فر معاون رییس جمهوری و رییس سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری، با اشاره به تلاش‌های حقوقی انجام شده و پیگیری‌های مستمر که بیش از سه دهه برای استرداد ۳۴۹ شی تاریخی به کشور انجام شده، گفت: استرداد این اموال و آثار پیروزی بزرگ حقوقی و سیاسی است.

وی با اشاره به وجود ۲۲۸ شی تاریخی از مجموعه تاریخی خوروین در موزه ملی ایران و اضافه شدن ۳۴۹ شئی تاریخی دیگر به این آثار، گفت: این گنجینه که معرف نحوه زندگی ایرانیان در هزاره‌های پیش است به شکل کامل در معرض دید، قرار گرفته است.

لازم به ذکر است، ۳۴۹ اثر تاریخی از محوطه باستانی خوروین در استان البرز در منطقه ساوجبلاق توسط یکی از اتباع فرانسه جمع‌آوری و به کشور بلژیک منتقل شده بود که با طرح دعوی در مجامع حقوقی بلژیک از سوی دولت ایران سرانجام در تاریخ چهارم دی‌ماه ۱۳۹۳ به کشور بازگردانده شدند، این اشیاء متعلق به ۲۸۰۰ تا ۳۲۰۰ سال پیش می‌باشد و بیانگر هنر ایران در دوره مادها و هخامنشیان بوده است.

این اشیاء چهارم دیماه سال ۱۳۹۳ پس از گذشت بیش از سه دهه پیگیری های مستمر حقوقی، با تلاش ها و همت کلیه مسئولین و معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی به کشور بازگردانده شد.

رییس جمهوری را هنگام بازدید از این اشیای تاریخی، مسعود سلطانی فر رییس سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری و حسین فریدون دستیار ارشد رییس جمهوری همراهی می کردند.

این اشیاء و آثار باستانی که مربوط به ۲ هزار سال قبل از میلاد می باشند، در سال ۱۳۴۴ از ناحیه «خوروین» در استان البرز کشف و به تدریج از طریق یک دیپلمات بلژیکی از کشور خارج شده بودند.

پس از این که دولت ایران از وجود این اشیاء عتیقه در موزه ای در شهر «گنت» در بلژیک مطلع شد، در سال ۱۳۶۰ در محاکم بلژیک طرح دعوی کرده و خواهان بازگشت این اشیاء به کشور به دلیل خروج غیرقانونی آن و عدم رعایت قوانین و مقررات کشور مربوط به حفظ آثار ملی و سایر قوانین کشور شده بود.

دادگاه بلژیک در سال ۱۳۷۷ متاسفانه دعوای ایران مبنی بر مالکیت و استرداد این اشیاء به ایران را رد کرد اما در اثر تلاش و دفاعیات حقوقی که به عمل آمد و به دنبال جلسه رسیدگی مهر ماه ۱۳۹۲ در دیوان عالی کشور بلژیک، رای دادگاه بلژیک نقض شد و دادگاه استیناف به موجب رای آبان ۱۳۹۳ ادعاهای مدعی مالکیت این اشیاء را رد کرده و مالکیت جمهوری اسلامی ایران بر روی مجموعه اشیا عتیقه و آثار باستانی خوروین را محرز دانست و حکم صادر کرد که مجموعه مزبور باید به دولت ایران مسترد شود.

سرانجام این اشیا تاریخی در ساعت ۲۱ چهارم دی ماه امسال با پرواز چارتر به تهران بازگردانده شد.

مرتبط‌ها

بیشترین سقوط ارزش سهام وال استریت در یک روز

دولت آمریکا به کشتن شهروندان ایرانی افتخار می‌کند

مقابله با کرونا از منظر حکمرانی (1)

آمریکا برای آزادی مزدور اسرائیلی، دست به تهدید و ارعاب زد

افشای نام‌های جدید از شاهزادگان بازداشت‌شده

استیصال رسانه‌ای ائتلاف در یمن