دیدبان

نقش«ایسنا»در پروژه خائنانه رسانه‌های ضدانقلاب

نقش«ایسنا»در پروژه خائنانه رسانه‌های ضدانقلاب

به گزارش دیدبان به نقل از رجانیوز، با این حال باید به یک موضوع ویژه در این حادثه توجه خاص داشت و با پیگیری جدی و به سرانجام رساندن آن، مانع از تکرار اینچنین موج‌های تخریبی افکار عمومی در جامعه رسانه‌ای کشور شد. البته مشخص است که اطلاع‌رسانی درباره حادثه تلخ اسیدپاشی در اصفهان و پوشش کامل ماجرا توسط رسانه‌های داخلی، قطعا اقدامی مناسب و در راستای جلوگیری از میدان‌داری رسانه‌های بیگانه بود اما باید توجه داشت که «موج‌سازی و ایجاد خوراک خبری برای ضدانقلاب» تفاوت بنیادین آشکاری با اطلاع‌رسانی دقیق و شفاف دارد.

نگاهی به نحوه انتشار اولین خبرهای پیرامون این پرونده در رسانه‌های داخلی و نوع پوشش آن، مشخص می‌کند که یک خبرگزاری دولتی در راس این عملیات روانی قرار داشت و با استفاده از امکانات عمومی تلاش کرد تا آتش زیر خاکستر این حادثه دلخراش را باد بزند تا از شعله‌های آن به اهداف سیاسی مطلوب یک طیف سیاسی بهره‌برداری کند. 

 «ایسنا» که در دولت یازدهم به پاتوق نیروهای رسانه‌ای تندرو و افراطی اصلاح‌طلب تبدیل شده، اولین خبر را درباره اسیدپاشی به صورت چند زن در اصفهان منتشر کرد. در این خبر، به طور ملموسی تلاش شد تا این حرکات وحشیانه به نام نیروهای انقلابی ثبت شود و به مخاطب اینطور القا شود که زنان بدحجاب در اصفهان به طور سازماندهی شده مورد اسیدپاشی متدینین قرار گرفته‌اند! 

در بخشی از گزارش این خبرگزاری آمده بود: «این حادثه زمانی اتفاق افتاد که از چندی پیش تاکنون در شبکه‌های اجتماعی مطالبی با محتوای اسیدپاشی به زنان بی‌حجاب در اصفهان منتشر می‌شود اما مشخص نیست که آیا حادثه شب گذشته ارتباطی با این مطالب داشته است یا خیر؟» 

ایسنا همچنین در گزارشی دیگر، تحت عنوان گفتگو با نزدیکان قربانیان این حوادث تلخ، نیز تمام تلاش خود برای القای این موضوع به مخاطب را انجام داده است: «پدر این دختر با بیان اینکه آن‌ها که به دخترم تهمت بی‌حجابی می‌زنند باید در آخرت پاسخ دهند، می‌افزاید: ندا هیچ‌گاه نمازش ترک نشده است.» 

روند تحریک‌آمیز این خبرگزاری در روزهای بعد هم دنبال شد و در طی کمتر از پنج روز، بالغ بر ۱۰۰ مطلب و خبر و گزارش درباره این مساله – آن هم با رویکرد هجمه به مساله امر به معروف و نهی از منکر – روی خروجی اسنا قرار گرفت؛ تا جایی که در یک هفته ابتدایی انتشار اخبار و حواشی این حادثه تلخ در اصفهان، همیشه تی‌تر نخست این خبرگزاری در اختیار نویسندگان و خبرنگارانی بود که به هر نحو ممکن تلاش داشتند تا به فضای ناامنی روانی در کشور دامن بزنند و اوضاع جامعه ایران را «آشفته» و «خطرناک» نمایش دهند. 

ایسنا در حالی در تنور «تشویش اذهان عمومی» می‌دمید، که از‌‌ همان ساعات ابتدایی رخداد این جنایت در اصفهان، مقامات انتظامی و قضایی کشور دست به کار شدند و از‌‌ همان اول مشخص بود که این ماجرا ارتباطی با مساله حجاب و پوشش دختران ندارد و صرفا یک اقدام جنایتکارانه از سوی چند عامل خطرناک است. با این حال و هرچند رسانه‌های خارجی و برخی سایت‌های خبری منحرف در داخل کشور اخیر تلاش کردند تا از آب گل‌آلود این ماجرا برای منافع سیاسی خود ماهی بگیرند، با هوشاری مردم و رسانه‌های انقلابی آن‌ها در اجرای نقشه و پروزه خود ناکام ماندند. از سوی دیگر، همین فشارهای رسانه‌ای هم سبب نشد تا مسئولین کشور از وظایف خود در این ماجرا غافل شوند. 

همین رویکرد تحریک‌آمیز خبرگزاری ایسنا سبب شد تا رسانه‌های ضدانقلاب نیز نسبت به این ماجرا حساس شوند و با استناد به مدارک و اخباری که این خبرگزاری تهیه کرده بود، نوک پیکان حملات شدید خود را به سمت احکام اسلامی و نیروهای مومن و انقلابی در ایران بگیرند؛ پروژه‌ای خائنانه که تلاش داشت تا با فضاسازی درباره این حادثه دردناک، روند تصویب طرح «قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر» در مجلس شورای اسلامی را تحت‌الشعاع قرار دهد و باعث فشار بر نمایندگان شوند. 

البته این نخستین بار نیست که ایسنا دست به اتخاذ رویکردهای اینچنینی در فضاسازی علیه منافع ملی کشور می‌زند و با «اسیدپاشی به امنیت روانی جامعه»، افکار عمومی را مغشوش می‌کند. در صورتی که مقامات مسئول نسبت به این روند واکنش نشان ندهند، قطعا آخرین بار نیز نخواهد بود. جهاد دانشگاهی به عنوان پایگاه اصلی حمایت مادی و معنوی از این خبرگزاری، باید نسبت به رویکرد ضدامنیتی ایسنا پاسخگو باشند؛ اقدامی که باید هر چه زود‌تر صورت بگیرد تا زمینه برای ادامه فعالیت‌های ضدایرانی این خبرگزاری در آینده نزدیک فراهم نشود.

گفتنی است رهبر انقلاب، خردادماه امسال در دیدار با مسئولین «جهاد دانشگاهی» درباره وضعیت این نهاد دولتی تاکید کردند: «باید جهت گیری و مسیر انقلابی جهاد دانشگاهی حفظ شود و نباید گذاشت این مرکز مهم علمی گرفتار آسیب های ناشی از پیچ و خم های سیاسی و «چپ روی ها» و «راست روی های» غلطِ عرصه سیاسی شود. افرادی که روزی با انگیزه های تند انقلابی حرکت می کردند، اکنون دیدگاههای آنها ۱۸۰ درجه تغییر کرده و حتی بیّنات انقلاب اسلامی برای آنها نامفهوم است. باید مراقب بود، این خصوصیات به مجموعه جهاد دانشگاهی راه پیدا نکند. مسئولان جهاد دانشگاهی باید از جوانان انقلابی و تقویت و تثبیت عناصر جوان انقلابی در دانشگاه‌ها از طریق حرکت علمی توصیه حمایت کنند. یکی از مهمترین کارها، در جهاد دانشگاهی تربیت شخصیت های مؤمن و برجسته علمی، با جهت گیریهای انقلابی و دلبسته به آرمانهای انقلاب، است.»

مرتبط‌ها

بیشترین سقوط ارزش سهام وال استریت در یک روز

دولت آمریکا به کشتن شهروندان ایرانی افتخار می‌کند

مقابله با کرونا از منظر حکمرانی (1)

آمریکا برای آزادی مزدور اسرائیلی، دست به تهدید و ارعاب زد

افشای نام‌های جدید از شاهزادگان بازداشت‌شده

استیصال رسانه‌ای ائتلاف در یمن