دیدبان

روزگار امروز بازیگران تیر ۷۸

روزگار امروز بازیگران تیر ۷۸

به گزارش دیدبان به نقل از تسنیم، 15 سال پیش در چنین روزی فتنه ای در جامعه دانشگاهی کشور شکل گرفت که از نظر بسیاری از تحلیلگران مقدمه ای بر شکل گیری حوادث بعدی نظیر فتنه 88 بود. ماجرای کوی دانشگاه به اعتقاد برخی کارشناسان بازیگران زیادی داشت؛ از دانشجو نماهایی که در داخل کوی دانشجویان را به رویارویی با نیروی انتظامی تشویق می کردند تا برخی مسئولان دولتی در داخل وزارت کشور که آشوبگران را برای رفتن به خیابان جمهوری و بیت رهبری تشویق می کردند. عده ای از سیاستمداران اصلاح طلب نیز در این میان برنامه ریزیهای گسترده ای برای دامن زدن به این فتنه انجام داده و رسانه‌های اصلاح طلب بر آتش روشن شده در کوی دامن می‌زدند. اما حالا بعد از گذشت حدود 15 سال از این اتفاق این افراد کجا هستند و چه می‌کنند؟ 

1- احمد باطبی
احمد باطبی به قول رسانه های غربی همان دانشجویی است که به نماد جنبش دانشجویی و حادثه کوی دانشگاه معروف شد . او همان کسی بود که با در دست گرفتن لباسی خونین در حادثه کوی دانشگاه و در معرض دوربین خبرنگاران خارجی قرار گرفتن توانست از چهره ای ناشناخته به چهره ای جهانی تبدیل شود.

او که در آن زمان اصلا دانشجو نبود، مدتی به زندان افتاد و هم سلولی‌های وی بعدها در خاطراتی که در فضای اینترنت منتشر شد فاش کردند که باطبی از ابتدا دنبال پناهندگی بوده و صراحتاً اعلام کرده که مطلقاً اهل مبارزه نیست و آن نمایش را نیز صرفاً برای تدارک مقدمات دریافت پناهندگی آمریکا اجرا کرده است. او از مرخصی استعلاجی خود استفاده کرده و نوروز 1387 ایران را ترک کرد. وی توسط یکی از رابطان حزب دموکرات کردستان و با کمک اعضای آن توانست از ایران خارج شود. دفتر سازمان ملل در اربیل امکان خروج و سفر وی را به سوئد ایجاد کرد اما وکیل او لیلی مظاهری توانست امکان سفر او به آمریکا را فراهم کند.

او بعد از ورود به آمریکا به عنوان فعال حقوق بشر! توانست کمک های مالی زیادی را از دولت جورج بوش دریافت کند و بعدها عکس او در دیدار با جورج بوش به عکس معروف رسانه‌های ایرانی تبدیل شد. وی پیش از خروج از ایران در سال 2008 میلادی، به همراه برخی از زندانیان سیاسی همچون کیوان رفیعی، سازمانی را به نام مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران تاسیس کرد. مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در 2009 میلادی در ایالات متحده آمریکا به عنوان یک سازمان حقوق بشری غیر انتفاعی به ثبت رسید.  او همچنین از سال 2008 با بخش پارسی صدای آمریکا همکاری داشت ولی در اکتبر 2011 و در پی اعمال برخی سیاست‌ها از سوی رامین عسگرد، رئیس بخش فارسی صدای آمریکا همکاری او به همراه سه نفر دیگر از برنامه سازان مطرح این رسانه خاتمه داده شد.

این عنصر ضد انقلاب در تازه ترین فعالیتش به حمایت از همجنس بازی روی آورده است و در فیس بوک عکس حمایت از همجنسگرایان را قرار داده و نوشته است: «دوستان می‌پرسند این علامت یعنی چی. یعنی من از حق انسانهای همجنس خواه برای ازدواج و تشکیل خانواده و بهرمندی از حقوق اجتماعی دفاع میکنم. یعنی من همچین آدمی هستم.»

او در فتنه 88 نیز در خارج از مرزهای ایران و به واسطه سایتهای اینترنتی که راه اندازی کرده بود ، به شدت فعال شده و در حمایت از مجید توکلی ، یکی از فتنه گرانی که با لباس زنانه قصد فرار از دانشگاه را داشت، روسری بر سر کرد و در مقابل دوربین قرار گرفت.

او در تازه ترین اقدام خود از شاهین نجفی خواننده مرتد نیز حمایت کرده و در آستانه برپایی هر کدام از جلسات مذاکرات هسته‌ای با برپایی کنفرانسهای مطبوعاتی خواهان گنجانده شدن مباحث حقوق بشری در متن مذاکرات ایران و 5+1 می‌شود و هربار نیز حاشیه‌های خبری مربوط به زندگی خانوادگی اش بر سایر فعالیت هایش سایه می اندازد!

باطبی همچنان در آمریکا زندگی می کند و دیگر نه به عنوان فعال دانشجویی و فعال حقوق بشری معرفی می شود ، بلکه داستان ازدواجهای مکرر وی او را به نمادی از 8 همسری و در عین حال مدافع حقوق همجنس‌بازان تبدیل کرده است!

باطبی دیگر از عملکرد خود در غائله 18 تیر دفاع نمی‌کند او درتازه ترین اظهار نظر راجع به حوادث 15 سال پیش در صفحه فیسبوک خود نوشته که دیگر دوست ندارد راجع به این حوادث اظهار نظری داشته باشد : «من دیگه تصمیم به گفتگو در باره 18 تیر ندارم. این یک داستان قدیمی است ... حرف زدن در باره آن روز ها تکرار حرف هایی است که در این چند سال زده شده ... خودم هم به لحاظ شخصی علاقه ای به مرور گذشته ندارم. »

2- امیر عباس فخرآور
به گزارش تــسنیم، امیر عباس فخرآور (زاده 15 تیر 1354- تهران) از پایه‌گذاران جنبش مستقل! دانشجویی ایران بود. یکی از گرو‌ه‌هایی که در لوای فعالیت های دانشجویی عملا به ترویج مبانی سکولاریستی در عرصه سیاست کشور و همچنین مبارزه با نظام جمهوری اسلامی می پرداخت. اولین فعالیت های سیاسی وی در داخل کشور سخنرانی او در دانشگاه ارومیه و زیر سوال بردن اصل ولایت فقیه و نظام جمهوری اسلامی بود. او در سال سال 1375 به سه سال زندان توسط شعبه چهار دادگاه انقلاب ارومیه محکوم شد.فخر آوردر فاصله سالهای 1377 تا 1381 در روزنامه‌های خرداد و مشارکت و هفته نامه آذر خبرنگار بود و در روزنامه مشارکت با کمک عباس عبدی ستون ثابتی به نام «کی بدونه از مردم بهتر» داشت.

در تیرماه سال 78 از او به عنوان یکی از طراحان اصلی پروژه اعتراضات دانشجویی یاد شد اما بعد در سال 79 بود که به دلیل اقدام علیه امنیت ملی به 8 سال زندان محکوم شد. او در زندان با اشخاصی چون اکبرمحمدی، ارژنگ داوودی، سیامک پورزند، ابراهیم نبوی، عماد الدین باقی، عباس عبدی و اکبر گنجی همبند بود. او به همراه منوچهره محمدی دیگر فتنه‌گر سال 78 در طول مدتی که در زندان بودند ، در رشته حقوق دانشگاه پیام نور تحصیل کردند و بعد در سال 85 به بهانه شرکت در امتحانات دانشگاه مرخصی گرفت و از ایران فرار کرد.

عقاید فحر آور بسیار تندتر از باقی هم بندهایش بوده و البته از حمایت بیشتری هم در میان سیاستمداران آمریکایی بهره مند بود. به همین دلیل او در 20 ژوئیه 2006 نخستین دانشجوی ایرانی لقب گرفت که پس از انقلاب اسلامی در صحن سنای آمریکا علیه نظام جمهوری اسلامی صحبت کرد! او البته در سال 88 هم دوباره در رسانه‌های مختلف ضد انقلاب ظاهر شد و به حمایت از فتنه سبز پرداخت. فخرآور پا را از این هم فراتر گذاشت و در اوج درگیریها در تهران و مبارزه با فتنه‌گران به دیدار تزیپی لیونی وزیر امورخارجه سابق رژیم صهیونیستی رفت و هر دو با دستبند سبز در مقابل دوربین عکاسان قرار گرفتند.

وی همچنین از دیدار و صرف شام با سران رژیم اشغالگر قدس با افتخار یاد کرده و گفته بود "من یک صهیونیستم".

فخر آور با این حال چندان هم در میان اپوزیسیون محبوب نیست. تیمرمن رییس بنیاد دفاع از دموکراسی در ایران فاش می کند که "ریچارد پرل"، کارمند سابق پنتاگون در زمان ریگان، که کمک کرد تا عباس فخرآور در سال 2006 به این کشور بیاید، به من گفت که وی از همه ی آنها(اپوزیسیون ایران) بیزار است و به نظر ریچارد پرل، ایرانیانی که تبعید می شوند کارهایی می کنند که روی رومانیایی‌ها، مجارها و دیگر پناهندگان جنگ سرد را سفید می‌کنند. پرل اخیرا از همراهی هیئت مشورتی "ایرانین اینترپرایز اینستیتوت" که توسط فخرآور بنیان گذاری شده بود استعفا داد."

او رابطه‌های زیادی با نو محافظه کاران آمریکایی داشت. وی با برخی سناتورهای جمهوری‌خواه آمریکا که از عوامل خط‌دهنده به ضد انقلاب هستند از جمله سناتور تام کوبرن، سناتور جو لیبرمن، سناتور سنتروم و جیمز وولسی روابط دوستانه داشت. اما به یکباره در پشت سر جان کری در سنای آمریکا مشاهده شد آنهم در حالیکه خواستار افزایش تحریم ها علیه ایران شده بود. به گزارش تـــسنیم، او بعد از این ادعا کرد که مشاور میت رامنی نامزد جمهوری خواه انتخابات ریاست جمهوری سال 2012 آمریکا شده بود. میت رامنی یکی از کاندیداهای ریاست جمهوری آمریکا بود که علنا خواستار حمله نظامی به ایران شده بود.

فخر آور افتخارات زیادی در طول مدتی که در خارج از ایران بوده برای خود دست و پا کرده است، یکی از این افتخارات داشتن رابطه فامیلی با رضا شاه پهلوی است ! امیرعباس فخرآور در فیس بوک به رابطه فامیلی خود با رضا پهلوی اشاره کرده و نوشته بود: «رضا پهلوی دایی پدر بزرگم است ...امروز همه مان با افتخار و سربلندی از رضا شاه که سمبل آباد سازی،آزاد خواهی و میهن پرستی است یاد می‌کنیم».

3- فریبا داوودی مهاجر
فریبا داوودی مهاجر عضو سیاست‌گذاری سازمانی به نام تحکیم وحدت علامه بود. او در سال 1380پس از آشنایی با علی افشاری رئیس دانشجویی ستاد سید محمد خاتمی به طور جدی وارد برخی از جریانهای سیاسی می شود.

علی افشاری پس از آنکه جلوی دوربین های تلویزیونی به خیانتها و گناهانش به ملت اعتراف کرد با دختر فریبا داوودی مهاجر ازدواج کرد و از ایران خارج شد. از جمله خیانت های علی افشاری در زمان حضور در ایران آنچنان که خود اعتراف می کند تقلیل بعد اسلامیت نظام جمهوری اسلامی ایران بود که در واقع هدف ,تبدیل شدن به یک حکومت غیر دینی است.

در دوران اصلاحات حکم های فراوانی برای فریبا داوودی مهاجر به عنوان مشاور اعطا شد و مشاوره های زیادی را به مدیران اصلاح طلب ارئه می‌کرد, وی هدف از گرفتن پست‌های مشاوره ای در دوران اصلاحات را این چنین بیان می‌کند: تغییر قانون اساسی یک از اهداف من بوده و به همین دلیل وقتی که فعالیت می‌کردم به این تغییر قانون اساسی اهتمام داشتم.

وی در آن دوران به عنوان مشاور رئیس جمهور در مرکز مطالعات و تحقیقات استراتژیک ریاست جمهوری, مشاور وزیر علوم و مشاور وزیر ارشاد اسلامی مشغول به کار بوده است.

فریبا داوودی مهاجر پس از سال‌ها بازی‌کردن نقش و تغییر چهره در گفتگو با صدای آمریکا پرده از سکانسی از سناریوی غرب پسند خود بر می دارد. فریبا داوودی مهاجر در یک خانواده غیر محجبه به دنیا آمد و رشد کرد. او چادر را شخصا به عنوان پوشش انتخاب کرد ولی پس از سال‌ها، در برنامه شبکه ماهواره ای VOA برای نخستین بار در مقابل دوربین کشف حجاب کرد. او دلیل این تصمیم را اعتراض به فرهنگ مرد سالار عنوان کرد.

فریبا داوودی مهاجر، بعد از آن در مصاحبه با شبکه صدای آمریکا نقابی دیگر از چهره خود برداشت و صراحتا اعلام کرد مذهب را کنار گذاشته است.

وی در پاسخ به مجری برنامه مبنی بر کنار گذاشتن مذهب خود گفت: بله من مذهب را  به طور عملی کنار گذاشته‌ام، یعنی حجاب و آداب مذهبی را کنار گذاشتم.

فریبا داودی مهاجر نیز مانند دیگر اعضای اپوزیسیون جمهوری اسلامی سیاست هایی را در پیش می گیرد که در برخی موارد صدای اپوزیسیون را هم در میاورد یکی از این مواضع حمایت از همچنسبازان بود . مشاور مرکز استراتژیک دولت اصلاحات، در راستای اجرای پروژه‌های ضد فرهنگی خود، بخشی را به حمایت از هجنسبازی اختصاص داده و در صفحه اجتماعی خود به تبلیغ این اقدام ضد اخلاقی و ضد دینی می‌پردازد.

فریبا داوودی مهاجر در بسیاری از سایت‌های ضد انقلاب مانند روز، گویانیوز و گذار وابسته به سازمان سیا مطلب می‌نویسد و به گفته خودش برای نوشتن مقالات ضد ایرانی در این سایت‌ها مبالغی دریافت می‌کند.

علی افشاری داماد داوودی مهاجر می‌گوید زندگی مادرزنش در آمریکا از دستمزد زحمات و کار بدون استراحت در بنیادهای غیردولتی آمریکا تامین می‌شود. برای مثال یکی از بنیادهای آمریکایی که داودی مهاجر در آن فعالیت دارد، سازمان اعاده ملی دموکراسی NED است که عمده فعالیت آن در ایجاد انقلاب‌های مخملی در کشورهای مختلف است.

وی  با بنیاد NED  همکاری گسترده‌ای داشته است. بنیادی که در کنار بنیادهای سوروس، کارنگی و ویلسون با پوشش دموکراسی به براندازی نظام‌های هدف می‌اندازد.

مرتبط‌ها

بیشترین سقوط ارزش سهام وال استریت در یک روز

دولت آمریکا به کشتن شهروندان ایرانی افتخار می‌کند

مقابله با کرونا از منظر حکمرانی (1)

آمریکا برای آزادی مزدور اسرائیلی، دست به تهدید و ارعاب زد

افشای نام‌های جدید از شاهزادگان بازداشت‌شده

استیصال رسانه‌ای ائتلاف در یمن