دیدبان

رایزنی عراقچی و اشمیت

رایزنی عراقچی و اشمیت

به گزارش دیدبان به نقل از فارس ، رایزنی سید عباس عراقچی و مجید تخت روانچی معاونان محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان و هلگا اشمیت معاون کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره نگارش پیش نویس توافقنامه جامع هسته‌ای (برنامه اقدام مشترک جامع) در ششمین روز از ششمین دور مذاکرات ایران و ۱+۵ (آمریکا،آلمان، فرانسه، انگلستان، روسیه و چین) به همراه کارشناسان دو طرف لحظاتی پیش در هتل پله کوبورگ شهر وین آغاز شد.
مدیران سیاسی ۱+۵ نیز در این نشست حضور دارند.
این رایزنی‌ها، پنجمین دور رایزنی معاونان ظریف و اشتون در راستای نگارش متن توافقنامه جامع است. البته عراقچی و اشمیت پیش از آغاز نگارش، نشستی دوجانبه نیز داشتند.
قرار است بعد از این نشست نیز ظریف و کاترین اشتون به گفت‌وگو بنشینند.
ششمین دور مذاکرات ایران و گروه ۱+۵ درباره راه‌حل جامع هسته‌ای از روز پنجشنبه ۱۲ تیر ماه در شهر وین رسما آغاز شد. ظریف و تیم مذاکره کننده هسته‌ای کشورمان روز چهارشنبه ۱۱ تیرماه به منظور شرکت در این مذاکرات راهی وین شد و قبل از برگزاری این دور از مذاکرات، رایزنی‌هایی را با برخی از اعضای ۱+۵ داشت.
نشست مربوط به ادامه نگارش پیش نویس توافقنامه جامع هسته‌ای روز جمعه ۱۳ تیر ماه در دیدار هفت ساعت و نیمه عراقچی و روانچی معاونان ظریف با هلگا اشمیت معاون کاترین اشتون آغاز شد و از آن زمان تاکنون معاونان ظریف و اشتون چهار دور برای نگارش پیش نویس توافقنامه به رایزنی پرداخته‌اند. البته معاونان ظریف و اشتون قبل از آغاز نگارش یک دور با هم به گفت‌وگو نشسته بودند.
نشست سه جانبه‌ای نیز با حضور معاونان ظریف و اشتون و ویلیام برنز قائم مقام وزیر خارجه آمریکا به منظور نگارش این توافقنامه صورت گرفت.
سید محمدعلی حسینی مشاور وزیر امور خارجه شب گذشته با جدی و صریح خواندن فضای مذاکرات گفت: کلیه اعضاء تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان با تمام توان و تخصص خود به دنبال یافتن راه حلی اصولی و متطقی که تامین کننده منافع ملی و حقوق هسته ای کشورمان باشد، هستند.
حسینی افزود: حمایت ها و رهنمودهای مقام معظم رهبری، بزرگترین پشتوانه و تعیین کننده مسیر تلاش های تیم مذاکره کننده می باشد.
وی با تاکید بر اهمیت ادامه مذاکرات بمنظور دستیابی به توافق جامع افزود: در عین حال رمز و راز موفقیت های کم نظیر ملت ایران در عرصه های مختلف، اتکاء به ظرفیت ها و قابلیت های متنوع و گسترده داخلی و ایستادگی و پایمردی در مقابل زیاده طلبی قدرت های سلطه جو بوده است.
به گزارش فارس، مقام معظم رهبری دیروز در جمع کارگزاران و مسئولان نظام تأکید کردند: ما به تیم مذاکره کننده کشورمان اعتماد داریم و مطمئن هستیم که آنها به دست اندازی به حقوق کشور و ملت و کرامت ملت ایران، راضی نخواهند شد و اجازه چنین کاری را نیز نخواهند داد.
همچنین سید عباس عراقچی معاون وزیر خارجه و عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران در صفحه شخصی‌ توئیترش نوشت: اعتماد رهبری بزرگترین پشتوانه و باعث دلگرمی ماست. به ایشان و همه ملت ایران اطمینان می‌دهیم که از هیچ یک از حقوق هسته ای کوتاه نخواهیم آمد.
در پنجمین دور مذاکرات ایران و گروه ۱+۵ درباره گام پایانی توافقنامه ژنو که در روزهای آخر خرداد ماه در شهر وین برگزار شد، نگارش پیش نویس توافقنامه جامع هسته‌ای آغاز شد و ظریف در پایان این مذاکرات در جمع خبرنگاران ایرانی اعلام کرد: در این دور از مذاکرات وارد مرحله نگارش شدیم. البته هنوز نمی‌توانیم بگوییم متن مشترکی وجود دارد. در بعضی موارد ممکن است روی قسمت‌هایی از متن توافق وجود داشته باشد، اما در بسیاری از موارد، اختلاف نظر هم در مورد محتوا و هم در مورد نحوه نگارش وجود دارد.
رئیس دستگاه دیپلماسی درباره متن پیش نویس توافقنامه جامع نیز عنوان کرد: این متن بیش از کلمه پرانتز دارد. تعداد پرانتزها در متن در این مرحله بسیار طبیعی است. در بسیاری از موضوعات این پرانتزها (براکت‌ها) وجود دارد و اینگونه نیست که در موضوع غنی‌سازی باشد. ما در موضوعات اساسی هنوز به تفاهم نرسیدیم، در برخی موارد می‌توانیم زمینه‌هایی برای دستیابی به تفاهم ببینیم.
وزرای خارجه ایران و گروه ۱+۵ (آلمان، انگلستان، فرانسه، روسیه، چین و آمریکا) به همراه کاترین اشتون سوم آذرماه سال گذشته (۱۳۹۲) در خصوص برنامه هسته‌ای ایران به توافقی تحت عنوان «برنامه اقدام مشترک» دست یافتند که از ۳۰ دی ماه وارد مرحله اجرا شد و ۲۹ تیرماه زمان پایان شش ماهه گام اول توافقنامه ژنو است.
در مقدمه برنامه اقدام مشترک آمده است: «هدف این مذاکرات رسیدن به یک راه حل جامع مورد توافق و بلند مدت است به نحوی که تضمین کند برنامه هسته‌ای ایران کاملاً صلح آمیز باقی خواهد ماند. ایران اعلام می‌نماید تحت هیچ شرایطی به دنبال دستیابی یا گسترش سلاح هسته‌ای نیست. راه حل جامع مذکور مبتنی بر این اقدامات اولیه بوده و به یک گام نهایی منجر خواهد شد که دوره زمانی آن مورد توافق قرار گرفته و به رفع نگرانی‌ها می‌انجامد. این راه حل جامع، ایران را قادر می سازد تا به طور کامل از حقوق خود در بهره گیری از انرژی هسته‌ای برای اهداف صلح آمیز بر اساس مواد مرتبط در معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای و با رعایت تعهدات خود بر طبق معاهده از آن برخوردار شود.
این راه حل جامع متضمن یک برنامه غنی سازی با تعریف مشترک و محدودیت‌های عملی و اقدامات شفاف ساز به منظور تضمین ماهیت صلح آمیز برنامه هسته‌ای می‌باشد. این راه حل جامع به مثابه یک مجموعه منسجم خواهد بود که هیچ بخشی از آن مورد توافق قرار نمی‌گیرد مگر آنکه در مورد تمامی بخش‌های آن توافق حاصل شود. این راه حل جامع شامل یک فرایند متقابل و قدم به قدم می‌باشد و به رفع همه جانبه تمامی تحریم‌های شورای امنیت، تحریم‌های چندجانبه و تحریم‌های ملی مربوط به برنامه هسته‌ای ایران می‌انجامد.»

مرتبط‌ها

بیشترین سقوط ارزش سهام وال استریت در یک روز

دولت آمریکا به کشتن شهروندان ایرانی افتخار می‌کند

مقابله با کرونا از منظر حکمرانی (1)

آمریکا برای آزادی مزدور اسرائیلی، دست به تهدید و ارعاب زد

افشای نام‌های جدید از شاهزادگان بازداشت‌شده

استیصال رسانه‌ای ائتلاف در یمن